Nutricionisti razkrili, da to sadje topi kilograme in pospešuje presnovo (si vedela?)

Gre za sadje, ki ti je skoraj zagotovo všeč, in zdaj ga boš verjetno imela še raje. 😍

Nutricionisti razkrili, da to sadje topi kilograme in pospešuje presnovo (si vedela?) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2021

Ena grenivka na dan ti morda ne bo pomagala pri hujšanju, a več kot je boš pojedla, hitrejša bo tvoja presnova, s tem pa pospešeni tudi tvoji želeni rezultati. 

Naše priporočilo je torej ... da se založiš z grenivkami. 

Raziskava nutricionistov o vplivu grenivke na prehrano je pokazala, da tudi tisti, ki niso na dieti, in to sadje vključijo v svoj dnevni jedilnik, nedvomno izgubijo odvečno telesno maščobo v določenem odstotku.

Poleg tega, da je odličen zaveznik v boju proti telesnim maščobam, vsakodnevna uporaba grenivke preprečuje tudi razvoj sladkorne bolezni in bolezni srca in ožilja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luay - Urban Farm & Kitchen© (@urbanveggiegarden)

Sadje z visokim odstotkom vode daje več energije in pospešuje presnovo. V grenivki je  kar 90 % vode, zaradi česar je dober zaveznik v boju proti pridobivanju telesne teže. 

Ena grenivka na dan zadovolji dnevne potrebe telesa po vitaminu C.

Flavonoid, znan kot naringenin v grenivki, daje sadju grenak okus, ta snov pa izboljša presnovo in pomaga pri izgorevanju maščob. Rezultati raziskave so potrdili, da lahko naringenin celo pomaga pri odpravi debelosti.

Poleg tega je grenivka bogata z vlakninami, vitamini A, C, K, B1. Vsebuje magnezij in večje količine kalcija. Prav tako izboljša prebavo in normalizira živčni sistem. Mimogrede, to sadje se odlično poda k mesnim in zelenjavnim jedem.

RECEPT: TA sanjski japonski 'cheescake' iz le treh sestavin je obnorel svet

Za pripravo lahke večerje predlagamo, da  pripraviš zeleno solato z grenivko, za proteine pa solati lahko dodaš kvinojo, ki bo poskrbela za uravnoteženi, zdrav obrok. Kot solatni preliv lahko uporabiš olivno olje in limono.

To je odličen in hranljiv obrok, ki ga lahko vzameš s seboj v službo, če si se končno odločila, da prenehaš jesti dobrote s pekarne.

Grenivko lahko dodaš tudi v ločene solate k glavni jedi. Če si skeptična do koščkov grenivke v solati, predlagamo, da namesto kisa na solato iztisneš sok grenivke. Dodaš lahko gorčico in med ali pa jo vmešaš v jogurtni preliv.

RECEPT: To so najboljši CIMETOVI PIŠKOTI na svetu (ZELO preprosto!)

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si