Nizek libido? TO živilo ti lahko pomaga odpraviti težavo za vedno!

Prepričani smo, da si za to rastlino že slišala, a morda ne v zgornjem kontekstu! Zato imamo za začetek zate pripravljeno eno uganko ...

Nizek libido? TO živilo ti lahko pomaga odpraviti težavo za vedno! (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2018

Zaradi hitrega tempa življenja in izpostavljenosti stresu vedno več ljudi trpi za različnimi zdravstvenimi težavami. A obstaja rastlina (natančneje korenina), ki lahko pomaga, da se temu zoperstaviš. Dodaten plus je še, da naj bi prav ta rastlina izboljšala tudi libido!

Gre za zanimivo rastlino, ki izvira iz Peruja in raste le na enem najbolj neprijaznih (beri: nedostopnih) krajev na svetu – sredi Andov, ki so znani po ekstremnih vremenskih spremembah.

Po svetu je postala priljubljena zato, ker naj bi pomagala izboljšati plodnost žensk, prav tako pa velja za močan afrodiziak.

Zaradi njenega blagega okusa jo lahko dodaš mnogim jedem in pijačam. Ker je hkrati tudi rahlo oreškastega okusa, se odlično poda vaniliji, čokoladi, beljakovinskim napitkom in smutijem, lahko pa jo dodaš tudi v kavo.

Že veš, o čem govorimo?

O zdravilni korenini, ki "sliši" na ime maca!

Preden nadaljujemo na to, kakšen učinek bo imela na tvojo spolno slo, moraš spoznati njene ostale zdravilne lastnosti.

Maca je bogata z vitamini, minerali, aminokislinami in nenasičenimi maščobami (omega 3, 6 in 9) ter drugimi snovmi, ki so pomembne za delovanje našega organizma.

Vsebuje kalcij, selen, cink, natrij, železo, kalij, magnezij, silicij, jod, fosfor, mangan, baker ter vitamine C, E, D3 ter B1, B2, B6 in B12, prav tako tudi mnoge aktivne sestavine, kot so saponini, steroli, tanini in alkaloidi, ki dokazano pozitivno učinkujejo na naše telo.

Maca je tudi močan adaptogen, kar pomeni, da lahko poveča moč obrambnega odziva na stres.

Poleg tega tudi pozitivno vpliva na počutje in krepi imunski sistem, izboljšuje spomin in koncentracijo ter umske in učne zmožnosti.

Manjša raziskava je odkrila, da naj bi maca pomagala tudi pri nižanju visokega krvnega pritiska in proti depresiji.

Maca in povečana spolna sla

V nasprotju s tradicionalnimi afrodiziaki, naj bi maca dejansko učinkovala, kar potrjujejo tudi razne študije. Izkazalo se je, da pomaga tudi pri težavah z erekcijo.

Kar je najbolj zanimivo, je to, da raziskovalci točno ne vedo, kako maca vpliva na spolno slo. Ta je navadno povezana s spolnimi hormoni, kar pa ne velja v primeru uživanja zgoraj omenjene korenine.

Raziskovalci namreč niso zaznali sprememb v ravneh testosterona in estrogena.

Pa še nekaj je dobro vedeti: majhna raziskava je odkrila tudi, da lahko maca izboljša proizvodnjo in kvaliteto moške sperme.

Smo te prepričali? Poskusiti ni greh in če maca ne bo povečala tvoje (ali njegove) spolne sle, bo zagotovo zaradi svojih zdravilnih lastnosti pozitivno vplivala na tvoje zdravje, telo in počutje.

Preberi še: Nauči se njegovega "ljubezenskega jezika" in še bolj se bo navezal nate! ali pa Ti zadnje čase ni do seksa? Preveri, zakaj!

Priporočamo tudi: "Kako sem svoj libido vrnila na raven 18-letne sebe" (izpoved mlade Slovenke)

Izpolni in sodeluj: Kako seksamo Slovenci? | Izpolni anketo in se poteguj za seksi nagrade!