Našli smo DIETO, ki se je poslužuje Kate Middleton (želela jo boš preizkusiti!)

Le katera si ne bi želela izgledati kar se da najbolje v svoji poročni obleki, če bi se poročila s čisto pravim princem?

Našli smo DIETO, ki se je poslužuje Kate Middleton (želela jo boš preizkusiti!) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 4. 2019

Čeprav vojvodinja Kate Middleton tudi sicer živi zelo zdravo življenje, se je med pripravami na svojo poroko poslužila preverjene diete, ki ji je pomagala, da je v poročni obleki izgledala naravnost fantastično!

Dieta se imenuje Dukanova dieta in naj bi bila še posebej priljubljena prav v Evropi. Gre za visoko beljakovinski prehranski načrt, ki dovoljuje uživanje različnih živil, brez da bi ti bilo treba šteti joule (kalorije), sem pa predvsem spadajo beljakovinska živila in zelenjava.

Deli se na štiri faze, pri čemer je vsaka od njih manj omejujoča.

via GIPHY

Prva faza se imenuje "napad", kjer se osredotočiš na uživanje beljakovin.

Ta traja 3–10 dni, kar je odvisno od števila kilogramov, ki jih želiš izgubiti.

Druga faza je faza "rotacije" ali hujšanja, kjer lahko (seveda poleg beljakovin) ješ neomejeno zelenjave, ki ne vsebuje škroba.

Faza traja nekje 30 dni.

Tretja faza se imenuje "okrepitvena", pri čemer beljakovinam in zelenjavi dodaš sadje in polnozrnate izdelke.

Ta faza dovoljuje, da ješ več škrobnatih živil (a le občasno). Pravzaprav se vrneš na normalno (zdravo) prehrano, faza pa traja okoli 30 dni.

Četrta faza se imenuje ohranjevalna in se praktično ne konča.

Gre za fazo, v kateri skrbiš za vzdrževanje teže in ješ, kar želiš (seveda v zmernih količinah), enkrat tedensko pa se vrneš na prvo fazo, tj. fazo "napada", ki ji dodaš veš vlaknin in športno aktivnost.

Cilj takšne prehrane namreč ni samo izguba kilogramov, ampak da te rezultate potem tudi obržiš.

Dovoljeno (in celo zaželeno) je uživanje ovsene kaše (a na začetku bodi pozorna na to, v kateri zgoraj omenjeni fazi se nahajaš), pitje kave in čaja, poskrbi pa tudi za zadosten vnos vode (vsaj 2 L) in zmanjšaj vnos soli ter ne pozabi na športno aktivnost!

Če torej iščeš dieto za hitro izgubo kilogramov (kar pa, opozarjamo, nikakor ni dobro za tvoje zdravje), potem Dukanova dieta ni prava zate. Pri njej namreč gre za dolgoročen načrt, zato je potrebno potrpljenje, bodo pa rezultati na koncu toliko boljši. :)

Pripravila: N. Š.

Preberi še: TO je presenetljiva lepotna skrivnost Meghan Markle, ki poskrbi za celotno telo

Priporočamo tudi: OBJEM nič ne stane, a ima lahko NEVERJETEN učinek na tvoje telo!