Napitek za pred spanjem, po katerem bo tvoje telo kurilo maščobo kot noro!

Vsak večer pred spanjem spij ta preprosti napitek in navdušena boš nad tem, kako maščoba s tvojega trebuha postopoma izginja!

Napitek za pred spanjem, po katerem bo tvoje telo kurilo maščobo kot noro! (foto: Profimedia) Profimedia
8. 11. 2018

Maščobe na trebuhu se je navadno najtežje znebiti. Kljub temu da je zunaj mraz, pa je ZDAJ pravi čas, da začneš razmišljati o tem, kako si želiš izgledati na plaži. ;)

Razstrupljevalni napitki so lahko odličen dodatek k urejeni prehrani in redni telovadbi. Če si bila do zdaj mogoče navajena jutranjih smoothie-jev in napitkov, ki na tešče spodbujajo prebavo in kurjenje maščob, te bo verjetno presenetilo to, da je ta ...

Detox napitek namenjen za pred spanjem!

Se sprašuješ, zakaj ravno zvečer?

Naj pojasnimo. Ko greš spat, se tvoj metabolizem upočasni v primerjavi s takrat, ko si budna in aktivna. Ta napitek pa pomaga metabolizem pospešiti in pokuriti več joulov – in to kar med spanjem!

Če imajo takšne vrste napitki navadno ogaben okus, pa je ta naravnost odličen. Omamen.

Kaj potrebuješ za pripravo?

  • 1 kumaro
  • šop petršilja ali koriandra
  • 1 limono
  • 1 žlico naribanega ingverja
  • 1 žlico soka aloe vere
  • ½ kozarca vode

Vse skupaj zmiksaj in napitek je pripravljen! :)

Zakaj te sestavine?

Kumare so odlične pri izgubi maščobe tako na trebuhu kot drugje po telesu. So osvežilne, polne vlaknin, imajo malo joulov in visoko vsebnost vode (celo 96 %).

Kumare so priljubljeno živilo pri izgubi kilogramov, saj telesu pomagajo pri razstrupljanju.

Peteršilj in koriander imata zelo malo joulov, sta polna antioksidantov in vsebujeta ključne vitamine in minerale, ki preprečujejo zastajanje vode v telesu in napihnjenost.

Limona iz telesa spere vse strupe, ki se nabirajo v telesu. To prispeva k hitrejšemu topljenju maščob, saj je metabolizem hitrejši, ko je telo očiščeno strupov.

Ingver prav tako spodbuja metabolizem, preprečuje zapiranje in topi neželeno maščobo. Če si želiš ravni trebuh, poskrbi za to, da bo ingver čim bolj pogosto na tvojem meniju (lahko ga uporabiš v omakah, čaju, limonadi…).

Sestavine v ingverju prav tako preprečujejo prenajedanje.

Aloe vera oziroma njen sok velja za zelo učinkovit pripomoček pri izgubi kilogramov, saj vsebuje naravne antioksidante, ki zavirajo rast prostih radikalov v telesu.

Aloe vera prav tako znižuje vnetja v telesu in spodbuja hitrost presnove, kar pa pomaga pri porabi večje količine energije. Ta proces stabilizira in znižuje indeks telesne mase.

Priprava napitka je, kot si opazila, neverjetno preprosta, tako da ni izgovora, da ne bi vztrajala! ;)

Ob rednem pitju ti bo zagotovo prinesel super rezultate.

Za dodatno pospešitev izgube maščobe ga lahko kombiniraš tudi z zdravo razstrupljevalno vodo, ki jo piješ čez dan.  

Pripraviš jo tako:

V šest kozarcev (filtrirane) vode daš 1 žlico naribanega ingverja, 1 narezano kumaro, 1 narezano limono in nekaj lističev mete. Napitek pustiš čez noč, da se vse skupaj "namoči".

 

Za še več detox napitkov obišči to povezavo.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Kaj je "meal-prep" in zakaj bi ga morala poznati tudi ti? in Zakaj nas po tem, ko jemo ananas, PEČE jezik? (in kako to preprečiti)

Priporočamo tudi članek: Se "bojiš" ogljikovih hidratov? Poglej, katere lahko ješ brez slabe vesti!