Na svetovni dan duševnega zdravja - Ne oviraj in ne obsojaj. Sprejemaj!

Letošnji svetovni dan duševnega zdravja družno obeležujeta tudi društvi Ozara Slovenija in Društvo študentov psihologije Slovenije, in sicer pod sloganom: Ne oviraj in ne obsojaj. Sprejemaj!

7. 10. 2013

Plod skupnega sodelovanja je zanimiv televizijski spot, ki opozarja ne samo na pogostost duševnih motenj, temveč predvsem na ovire, katere ljudem s temi težavami otežujejo zdravljenje in okrevanje ter preprečujejo, da bi se po zaključenem bolnišničnem zdravljenju ali bivanju v socialnem zavodu vključili v domače okolje.

Televizijski spot bodo v tednu, ko obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja, predvajale številne televizijske postaje. Ker pa želijo snovalci kampanje izkoristiti sinergijo različnih medijev, so pripravili še plakate večjega formata, ki bodo izobešeni v 17. slovenskih mestih.

Skupna medijska kampanja je nekakšen poziv slovenski javnosti, da ljudi z duševnimi motnjami ne obsoja, temveč jih sprejme kot sebi enake. Obenem pa služi kot vabilo, s katerim želijo splošno javnost privabiti na številna zanimiva in poučna predavanja, delavnice, oglede filmov s strokovnim komentarjem in okrogle mize na temo duševnega zdravja.

Vse naštete aktivnosti so del enotedenska projekta, ki nosi naslov »Kako si? Vsak dan boljše«, in poteka od 5. do 12. oktobra v Ljubljani, Kopru in Novem mestu.

Več informacij o kampanji in projektu »Kako si? Vsak dan boljše« boš našla na spletnih povezavah: