Mhm … Preizkusi recept za vegansko lešnikovo kremo

Tudi če nisi veganka ti priporočamo, da namesto klasične lešnikove kreme v trgovini, ki vsebuje čisto preveč sladkorja, preizusiš to okusno vegansko različico in se sladkaš brez slabe vesti! Čas priprave: 15 minut.

Mhm … Preizkusi recept za vegansko lešnikovo kremo (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2015

Potrebuješ:

  • pol stroka vanilije 
  • 50 g veganske margarine 
  • 100 g rahlo grenke čokolade 
  • 150 g nugata
  • ščepec soli 
  • 100 ml mandljevega mleka
  • za shranjevanje: 2 kozarca na navoj po 200 g

Priprava:

Strok vanilije z ostrim nožem po dolgem prerežemo in s hrbtom noža izpraskamo semena.

V loncu stopimo margarino in čokolado ter zmes z metlico kremasto zmešamo.

Ob nadaljnjem mešanju dodamo nugat ter začinimo s ščepcem soli in vanilijevimi semeni.

Primešamo mandljevo mleko in zmes na šibkem ognju kuhamo 5 minut (vmes večkrat premešamo).

Zmes damo v visoko posodo in jo s paličnim mešalnikom obdelujemo okoli 3 minute.

Napolnimo v sterilizirana kozarca ter pustimo, da se čez noč ohladi in strdi.

Pa dober tek!knjiga

Psss ... Recept smo našli v knjigi Veganstvo za začetnike, avtorja Ruedigerja Dahlkeja, dr. med., kjer boš našla še več okusnih in zdravih jedi!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri