Ginekologinja razkriva, kako ZARES ublažiš menstrualne bolečine (zahvali se nam kasneje)

Svoji menstruaciji pokaži, kdo je tu šefica! 😎

Ginekologinja razkriva, kako ZARES ublažiš menstrualne bolečine (zahvali se nam kasneje) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2021

Tisti čas v mesecu je za večino žensk čisto enostavno rečeno ena velika muka in vse bi dale, da bi si te dneve nekako olajšale. Če si med njimi, obvezno beri dalje, ker z naslednjimi triki 👇 je to dejansko tudi mogoče!

Poglej, kaj boš storila naslednjič, ko te bodo pestile bolečine kot so: 

1. Menstrualni krči

Okej, zdaj boš mogoče čisto malce jezna na nas, ampak najbolj učinkovita borba proti nadležnim in bolečim krčem je telovadba.

Vemo, vemo, počivala bi rada, ampak že samo z jogo ali lažjo obliko aerobike bodo tvoje bolečine popustile veliko prej. Tudi kolesarjenje na sobnem kolesu ali rahel tek sta tvoja zaveznika.  Pomagaš si lahko tudi s termoforjem ali eteričnimi olji.

Te zanima tudi: Tudi tebe GROZNO (in smrdeče) napenja pred menstruacijo? Tole 👇🏼 je zate ...

2. Boleč hrbet

Tudi tale ti je znana, kajne? Ugh! Ponovno pridejo v poštev vaje, ki naj bodo predvsem raztegovalne. Ko pa pride domov tvoj dragi, ga prosi za masažo z eteričnimi olji. Pomembno je tudi, da imaš svoj hrbet vedno na toplem, ne samo v času menstruacije. 

3. Napihnjenost

Če te pred menstruacijami vedno muči napihnjenost, pij ogroomno vode in redno telovadi. Hkrati omeji vnos natrija v svoje telo in povečaj vnos kalija. 

4. Slab spanec

Ja, menstruacija je lahko kriva tudi za tvojo nespečnost. Do tega pride zaradi padca hormonov tik pred mesečnim perilom, pomagaš pa si lahko s toplo prho, kamiličnim čajem in najbolj udobno pižamo, ki jo premoreš! 

Te zanima tudi: Močni menstruaciji lahko kljubuješ, če boš med ciklom uživala le TAKŠNO hrano

5. Razdražljivost

Poznamo, kajne? Tisti občutek, ko bi najraje kričala, ker ti gre čisto vse na tem svetu tako na živce, še najbolj pa ljudje. To je nekaj čisto normalnega.

Preden doma za vsako stvar kregaš svojega dragega, najprej daj priložnost telovadbi, vzemi dopolnilo kalcija, zmanjšaj vnos kofeina in alkohola ter se poskušaj čim bolj sprostiti.

6. 💩 situacija

Se vsakič ob menstruaciji soočaš tudi z rednimi obiski stranišča, kjer večkrat kot običajno opravljaš veliko potrebo?

Strokovnjaki priporočajo, da začneš voditi svoj prehranski dnevnik in ugotoviš, katera vrsta hrane je glavni krivec za tvoje bolj aktivno straniščno življenje.

7. Občutljive dojke

Prvi korak, ki ga obvezno naredi takoj, ko prideš domov, ju daj na svobodo. Odvrzi svoj stalni "modrc" stran, v službo pa teh nekaj dni nosi športnega. Nobene potrebe ni, da svoje prsi še dodatno obremenjuješ.

Če je res hudo, si lahko pripraviš tudi tople obkladke, ginekologi pa svetujejo ležanje pod odejo in sproščanje. Am ... z veseljem! 🤭

Te zanima tudi: OMG! Si že slišala za menstrualno gripo? Preveri, kaj se je zgodilo naši novinarki

8. Bolečine v sklepih

Sicer ne tako pogost problem, a vendar vreden omembe. Razlog so lahko hormoni ali predivja telovadba tik pred menstruacijo. 

9. Glavobol

Uf, tale pa je kar precej pogost, kajne? Žal so si tukaj strokovnjaki enotni, da za tisti pravi učinek ublažitve poskrbi samo protibolečinska tableta.

10. Izčrpanost

Kdo ne bi bil izčrpan po takšnih mučenjih, se strinjaš? Šalo na stran, tudi izčrpanost je resen problem, ki ga mnoge ženske ob menstruaciji redno doživljajo.

Ginekologi v tem primeru svetujejo večji vnos magnezija, ki ga najdeš na primer v temni čokoladi, bananah in oreščkih, počitek, spanje, pitje vode in sproščujočo telovadbo. 

Naslednjo menstruacijo - po strokovnem nasvetu ginekologa - prespimo! 😎

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še:  Jih imaš tudi ti? 🔴 Ne boš verjela, kaj ti sporočajo!

Priporočamo tudi: Našle smo HUD trik, kako preprečiš PIKANJE volnenih puloverjev (in kap)