5 top načinov, kako se počutiti bolje med menstruacijo

Menstruacija je (za nežnejši spol) absolutno najslabša stvar v mesecu! Se tudi tebi zdi, da je v 'tistih dneh' prav VSE obrnjeno na glavo? Preberi ta zapis!

5 top načinov, kako se počutiti bolje med menstruacijo (foto: Profimedia) Profimedia
8. 2. 2017

Nekatere med menstruacijo muči napihnjenost, druge se spopadajo s krči, imajo napihnjene prsi, tretje nimajo energije za nič na svetu, ... No, draga dama, podaj roko 'tetki z rdečo pentljo' in se skupaj podajta novim dogodivščinam naproti.

Tu je 5 top načinov, kako se počutiti bolje med menstruacijo, ki smo jih odkrili na spletni strani WarmFuzzies:

1. Temna čokolada

Jej čokolado v dneh med menstruacijo. Na ta način boš priklicala hormone sreče v možgančke. Odlična je za pomiritev. Tako boš uživala v sladkem okusu, zaužila nekaj vlaknin in s tem zaužila še nekaj antioksidantov.

2. Grelne blazinice

Pripravi si grelne blazinice, lahko tudi termofor, steklenico s toplo vodo ali kar toplo brisačo. Toplota ti bo pomagala omiliti bolečino. Ulezi se na hrbet (ne na trebuh!), grelne blazinice si položi na predel maternice in počivaj. Tvoji krči bodo popustili in počutila se boš 100-krat bolje.

3. Metin čaj

Zeliščni čaji imajo številne pozitivne učinke na naše telo. To dejansko ni mit! Če se počutiš napihnjeno med menstruacijo, ni potrebe, da posegaš po različnih tabletah. Pripravi si metin čaj zjutraj in popoldan ali med obroki. Boš videla, napihnjenost bo izginila.

 4. Vitamini B12 in magnezij

Se počutiš šibko v 'tistih dneh'? Vitamin B12 bo dvignil raven energije med menstruacijo in ti pomagal, da se boš počutila vitalnejše. Veliko vitamina B12 vsebujejo mlečni izdelki, pivski kvas in sladkovodne alge chlorella in spirulina, pišejo na Aktivni.si.

Pomembno pa je tudi uživanje magnezija, saj pomaga pri blaženju bolečih menstruacij in predmenstrualnih glavobolov. Vir živil, ki so zelo bogata z magnezijem, so pšenični otrobi, bučne peške, sončnične peške, pšenički kalčki in čokolada.

5. Dober film

Medtem ko film res ne more pripomoči k tvojemu boljšemu fizičnemu počutju, pa te lahko dobra komedija spravi v boljšo voljo in ti posledično pomaga k sprostitvi. V dneh med menstruacijo si še posebej občutljiva in imaš pogosta nihanja razpoloženja? Izberi film, ki te bo nasmejal, spravil v jok, frustriral in konec koncev pomagal sprostiti vsa ta čustva, ki se kopičijo v tebi. Pomagalo bo!

Preberi še: V času menstruacije poskrbi, da uporabljaš izdelke iz TEGA materiala in Torej, TO je razlog za neprijeten vonj (tam spodaj) med menstruacijo!

Preizkusi tudi 5 načinov za noro dober seks med menstruacijo

Priporočamo tudi: Kako zjutraj prebuditi svoje telo in ga pripraviti na nov dan? TAKO!