Lili Žagar: "To sem dosegla sama! In to je moja največja zmaga!"

Po tem, ko je Lili Žagar na družbenem omrežju objavila iskren zapis o tem, kako se v svoji koži ne počuti več dobro, in se odločila za korenito spremembo, nas je zanimalo, kako ji uspeva. Poglej, kaj nam je zaupala – upamo, da bo navdih tudi tebi!

Lili Žagar: "To sem dosegla sama! In to je moja največja zmaga!" (foto: PrtScr Instagram_lilizagar) PrtScr Instagram_lilizagar
15. 6. 2017

Marca smo objavili tale iskren zapis Lili Žagar, v katerem je prvič spregovorila o svoji težavi, ki jo je takrat pestila v življenju.

Priznala je, da sta minili že dve leti, odkar je bila fizično aktivna in da se je to začelo odražati ne samo na njenem telesu, ampak tudi samozavesti.

In odločila se je za spremembo. Zadala si je, da bo od 1. februarja naprej redno trenirala, njen cilj pa je bil v 12-ih tednih priti do izklesane postave.

V uredništvu nas je zanimalo, ali ji je uspelo, zato smo Lili o tem tudi povprašali.

"O tem, da moram resno nekaj spremeniti, sem razmišljala že lani septembra, a sem vse do februarja samo odlašala. Vedno sem našla kakšen izgovor. Februarja pa sem začela zares."

In tako je začela trenirati trikrat tedensko.

Prve tri mesece je trenirala z osebno trenerko na fitnesu, zdaj pa dva- do trikrat na teden obiskuje vadbo v manjši skupini.

In kaj je bilo ključno pri njeni preobrazbi?

"Če želiš doseči maksimalne rezultate, potem samo ena stvar od teh dveh ni dovolj. Je vseeno boljše kot nič, ampak jaz sem se tega lotila celostno – spremenila sem prehrano in pridno trenirala."

Kot sama pravi:

"pojem izklesana postava je relativen. Vsak si jo predstavlja drugače. Če izklesano pomeni postava kot jo videvamo na modnih revijah Victoria's Secret, potem je nimam (smeh). Zame izklesano pomeni, da je moja postava zdaj natanko takšna, kot je bila v mojih najboljših časih. Morja in kopalk se zdaj veselim in se svoje postave več ne sramujem."

"Svoj cilj sem nedvomno dosegla in to v res izredno kratkem času. Vedno pa je še dovolj prostora za izboljšave. Ampak to pomeni res ogromno odrekanja in treniranja vsak dan. Tega pa pri svojih letih in z obveznostmi, ki jih imam, preprosto nisem pripravljena sprejeti. Zdaj sem srečna. Trudim se jesti zdravo in biti športno aktivna, ampak pri vsem tem sem povsem zmerna."

Na Instagramu je konec marca zapisala:

"Danes je za mano natanko 20. trening. Čeprav tehtnica nikoli ni bila moje merilo (najbolj se zanesem na oblačila in počutje), sem v tem času izgubila 4kg in postavo preoblikovala do te mere, da težko celo jaz verjamem, da je to v tako kratkem času sploh možno. Ampak je! Nobenih "čudežnih" napitkov, tablet in "čudežnih" naprav, kjer naj bi le-ta opravila vse namesto tebe.

Ne, to sem dosegla sama! Z veliko truda, močne volje in osredotočena na cilj, ki ga zelim doseči. In to je moja največja zmaga!

Treninga 3x tedensko v @fittovarna nisem nikoli izpustila (razen, ko sem zbolela).

Mislite, da sem šla vedno z veseljem? Ah, kje! Izgovori so bili vedno pri roki: zaspana, zunaj dežuje, boli me glava, imam veliko drugega dela...

ampak ne, nisem popustila! Niti enkrat samkrat! Zavedala sem se, da bom s tem goljufala samo sebe in da na ta način nikoli ne bom dosegla cilja.

V čem je potem smisel?! Bom potem lahko še ponosna nase? Težko! Poleg treninga pa je seveda ključna tudi prehrana.

Nobene diete, zgolj zdravo prehranjevanje po pameti (seveda z občasnimi "prekrški" oz. cheat day-i za dušo oz. kot jaz temu pravim  – balansiranje).

Do cilja me čaka se nekaj švicanja in občasnih obolelih mišic, ampak pomembno je le, da sem na pravi in izredno dobri poti. Zahvala gre pri tem tudi @kajjci, ki me žene do skrajnosti, je izjemna motivatorka in ker ve, da zmorem narediti še 5 vaj več, čeprav sopiham že kot stara lokomotiva in ji govorim naj pokliče rešilca."

Prepričana je, da je pravilna prehrana 3/4 poti do uspeha in zastavljenega cilja, kar je izkusila tudi na lastni koži, ko zaradi bolezni in poškodbe ni uspela trenirati kot bi mogla, a je kljub temu izgubljala maščobo.

Na Instagramu je namreč zapisala: "nisem na nobeni dieti, ker so nesmiselne in dolgoročno jih je nemogoče držati."

"Moj prehranski načrt je precej preprost: "You don't have to eat less. You just have to eat right!" Če ne veš, katera hrana je "prava", imam zate en preprost nasvet: za začetek se izogibaj vsaki hrani, ki nastopa v tv oglasu."

Na poti do sanjske postave pa pridejo tudi dnevi, ko bi najraje pustili vse skupaj, se pokrili čez glavo in tam zavedno ostali.

"Pridejo dnevi, ko preprosto ne zmoreš več!

Ko bi vse najraje poslal k vragu  – zdravo hrano, trening in zastavljene cilje. In danes je tak moj dan. Danes bom vse poslala k vragu. Ker lahko! In ker si po slabih treh mesecih to zaslužim!"

Ob tem zapisu na Instagramu pa je objavila tudi tale zabaven pogovor s svojim življenjskim sopotnikom Markom Potrčem, ki nas je dobro nasmejal:

Lili je nedvomno dokaz, da se da z vztrajnostjo doseči svoj cilj, vsem vam, našim bralkam, pa sporoča:

"Samo začeti je treba. Na začetku je izredno težko in najpomembnejše je, da v tem času ne obupamo. Postavite si realne cilje in vsakič, ko jih dosežete, se z nečim nagradite."

Vsaj za prve 3 mesece bi priporočala vadbo z osebnim trenerjem, ki te nenehno motivira in ti z vsemi strokovnimi nasveti stoji ob strani. Tudi pri prehrani. Ko osvojimo to zdravo rutino, pa lahko kasneje nadaljujemo tudi v kakšni skupini v družbi prijateljice, da postane vadba še bolj zabavna in da sta druga drugi v oporo in se spodbujata.

Tako se morda težje zgodi, da bi začele treninge izpuščati. In ne glede na to, kako težko je vse skupaj videti na začetku, rezultati se res hitro opazijo. To naj bo tudi največja motivacija za naprej."

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Instagram Lili Žagar

Preberi še: Ti pri izgubi kilogramov primanjkuje motivacije? Teh 7 nasvetov ti bo v veliko pomoč!

Priporočamo tudi: Ko obsedenost s popolnim telesom postane velika težava (in kako jo odpraviti)