Imaš še vedno preveč bučk? Izvoli super način, kako jih lahko zamrzneš tako, da jih tudi preko zime uporabljaš tako, kot sveže! 😍
Ta sezona nam je postregla z res res res veliko količino bučk in če še vedno ne veš, kaj z njimi, poskusi enega od spodnjih receptov ali pa jih kar preprosto zamrzni.
-
Imaš doma čisto preveč BUČK? Pripravi te hrustljave palčke in navdušila boš najbolj izbirčne (RECEPT)
-
Izvoli recept za preprosto (in okusno) bučkino PITO
-
Imaš doma cel kup BUČK? Poskusi čudovit RECEPT za bučkino marmelado (ki te bo sezuuuuula)
-
RECEPT: Že veš za TO reeeeees okusno omako iz bučk za testenine? Prste si boš obliznila
Tako boš namreč poskrbela za zajetno zalogo, ki bo trajala vsaj do sredine jeseni.
Trik, kako se lahko lotiš zamrzovanja bučk, so razkrili na portalu okusno.je, kjer pravijo, da taljenje v tem primeru sploh ni potrebno, ter da boš ob kuhanju in hrani uživala vsaj toliko, kot ob sveže pripravljenih bučkah.
Zamrznitev poteka tako:
1. Izberi mlade, sveže, nepoškodovane bučke.
2. Operi jih ter jih nareži na pol centimetra debele koščke.
3. Koščke pospravi v porcijske vrečke ali posodice ter jih enostavno pospravi v zamrzovalnik.
Zakaj je zamrzovanje še dobro?
Prehranski strokovnjaki menijo, da z zamrzovanjem ohraniš največ hranil, obenem pa tudi minimalno vplivaš na okus. Zamrznitev je sila enostavna, zamrznjene bučke pa lahko uporabiš v enolončnicah, juhah, pecivih in celo kruhu.
Priporočljivo je, da bučke zamrzneš v porcijah in jih tako lahko uporabiš naenkrat.
Previdno! Bučke s tvojega vrta so zaradi vročine lahko strupene (+znak, ki to razkriva)
Preberite več na Aktivni.si
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem