Sestavine s seznama imaš zagotovo doma, a ena je tista, ki v tem receptu zares naredi čarovnijo! 😍
Obožuješ vonj cimeta in pečenih jabolk? Potem je tale recept kot nalašč zate - in če danes še nisi pripravila nič sladkega, je tu tvoja priložnost.
Potrebovala boš:
- 3 srednje velika, naribana jabolka
- 2 jajci
- 350 ml mleka
- 250 g moke
- 50 g sladkorja
- 1,5 čajne žličke pecilnega praška
- Ščepec soli
- 1 čajna žlička cimeta
- Olje ali maslo za peko palačink
Tako jih pripraviš:
1. V skledi razžvrkljaj jajci in prilij mleko ter sestavini dobro premešaj.
2. V ločeni posodi pomešaj moko, pecilni prašek, cimet, sladkor in sol.
3. Premešaj suhe in mokre sestavine, na koncu pa vmešaj še naribana jabolka.
4. Na ponvi segrej olje oziroma maslo. Ko se slednje segreje, v ponev z žlico polagaj kupčke mase in jih z žlico nekoliko splošči, da dobiš debelino, primerno palačinkam.
5. Ko se palačinke spodaj zapečejo do zlato rjave barve, jih obrni in zapeci še na drugi strani.
6. Palačinke postrezi s sladkorjem, sadjem, jogurtom ali namazom po izbiri.
Tu pa najdeš še nekaj dobrih jesenskih receptov:
- Testenine: Jesenski RECEPT za fuuuuul dobro kremno omako iz buče 🍁
-
Ta RECEPT za slastno in NORO preprosto jabolčno pito moraš poskusiti (uspela ti bo tudi, če res NISI za peko)
-
7 čudovitih RECEPTOV za čaje, ki bodo pogreli (in posladkali) jesen (obvezno poskusi št. 3)
-
Enostaven recept za okusno jesensko bučno juho
-
Sobotni recept: Gobove palačinke (hitro in preprosto)
Preberite več na Aktivni.si
Fotogrfaije: Profimedia
Novo na Metroplay: Karin Velikonja | Slovenka, ki je odprla prvi holistični studio v Evropi