Ingverjev zvarek: Čudežni napoj, ki ti bo pomagal ublažiti kronična vnetja, (menstrualne) bolečine in migrene

V tradicionalni holistični medicini se (ingver)jev zvarek pogosto uporablja za zdravljenje različnih zdravstvenih stanj – od slabosti do bolečin. Vendar to še zdaleč ni vse!

Ingverjev zvarek: Čudežni napoj, ki ti bo pomagal ublažiti kronična vnetja, (menstrualne) bolečine in migrene (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2016

Srce, koža, lasje, zobje in nohti

Ingver hrani bogato vsebnost kalija, ki je pomemben za pravilno delovanje srca. Vsebuje tudi mangan, mineral, ki povečujejo odpornosti in krepi srčno delovanje ter cirkulatorni sistem. Ingverjeva korenina je prav tako bogata s silicijem, ki prispeva h zdravju kože, las, zob in nohtov. Vsebuje vitamine A, C, E, B kompleks in minerale, kot so fosfor, natrij, cink, kalcij ter beta karoten, kot piše Best Herbal Health.

Lajša bolečine in vnetja

Študije so pokazale, da ima čudežna začimba moč za zmanjševanje bolečin v mišicah in hrbtu, saj vsebuje protivnetne in analgetične lastnosti. Znano je tudi, da lahko zmanjša vnetja in migrene. Še posebej koristi nežnejšemu spolu pri lajšanju menstrualnih krčev.

Blaži slabost in prebavne motnje

Zdravilna rastlina se v zdravstvene namene uporablja že tisoče let. Pogosta je njena uporaba tudi v primeru prebavnih motenj in slabosti, saj je delovanje ingverja mnogo bolj učinkovito v primerjavi z mnogimi antacidi in antihistaminiki.

Dober tudi v boju proti gripi in prehladu

Kombinacija ingverja in tamarindinih listov je odlična proti prehladu in nahodu. Pripravite si čudežni napoj kar sami doma. Recept najdeš spodaj.

Preberi še: Presenetilo te bo, kako se pravilno skuha kavo!

Ingverjev zvarek

Recept za ingverjev zvarek

Sestavine:

1 skodelica olupljenega, drobno sesekljanega ingverja
2 skodelici vode
med (po želji)
mineralna voda
sok 1 limone

Priprava ingverjevega zvarka:

Zavri dve skodelici vode in dodaj ingver. Zmanjšaj ogenj in kuhaj 5 minut.

Vsebino odstavi s štedilnika in pusti, da se nekoliko ohladi. Ingverjevemu soku primešaj mineralno vodo v razmerju 1:3. Po želji lahko napitek sladkaš z medom ali dodaš limonin sok.

Čin, čin!

Preberi še: Slovenske lepotne blogerke izbrale najboljšo kremo za nego telesa (in druge top lepotne izdelke!)

Priporočamo tudi članek: Saša Drobnič Škrjanec: Ustvarja uporabne, kakovostne in estetske izdelke, ki začarajo pod imenom Jagababa