Če ne veš več, kako še bi jih pripravila, poskusi ta recept in navduši še najbolj izbirčnega otroka. 👍
Če si tudi ti poskusila že res cel kup receptov iz bučk, je tu še en, ki te bo zagotovo navdušil (pa vse tvoje najbolj izbirčne člane družine tudi).
Lani smo ti v istem obdobju sicer pripravile spodnji članek, v katerem razkrivamo recept za božanski namaz iz bučk, ki ga mirne vesti lahko postrežeš na naslednjem pikniku, no letos pa smo na spletni strani okusno.je našle recept za hrustljave palčke, ki bodo v kombinaciji s kakšno osvežilno omako (jogurtova omaka z zelišči, tebe gledamo) zagotovo požela cel kup navdušenja.,
Ko ne boš vedela, kam z bučkami, naredi TO jed (ker bo navdušila VSE!)
Za hrustljave palčke iz bučk boš potrebovala:
- 3 srednje velike mlade bučke
- 50 g moke
- 2 jajci
- 1 žlica mleka
- 0,5 žličke česna v prahu (po želji)
- 120 g krušnih ali panko drobtin
- 50 g naribanega parmezana
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 0,5 žličke mlete paprike (po želji)
- sol in mleti poper
- malo olivnega olja
Postopek:
- Pečico segreje na 220 stopinj Celzija. Nizek pekač obloži s papirjem za peko.
- Bučke operi, osuši in jih na obeh koncih ravno odreži. Nareži jih na palčke, ki jih osušiš na papirnati brisački.
- Pripravi si tri globoke krožnike. V prvega stresi moko, v drugi razžvrklj jajca in jih zmešaj s ščepcem soli, mlekom in česnom v prahu, v tretji pa zmešaj drobtine, nariban parmezan, sesekljan peteršilj, mleto papriko, sol ter poper.
- Bučkine palčke najprej povalj v moki, nato jih potopi v jajca in na koncu povalj še v začinjenih drobtinah.
- Panirane palčke zloži na pekač, tako da se ne prekrivajo, sicer se bodo med peko skuhale in posledično ne bodo hrustljave. Rahlo jih poškropi z oljem, nato pa pekač za 25 do 30 minut potisni v ogreto pečico. Po 15 minutah peke palčke obrni, da se hrustljavo zapečejo na obeh straneh.
Pa dober tek!
Morda te zanima še: Indira Ekić spemenila svojo pričesko (sedaj je popolnoma drugačna)
Fotografije: Instagram/Indira Ekić, Profimedia