Hudooo! To je 6 najlepših kotičkov za vikend izlet po Sloveniji (po mnenju bralcev!)

Če jih še nisi obiskala, naši bralci svetujejo, da to čimprej storiš! 😍 Kaj niso tej kotički preprosto bo-žan-ski? 😍

Hudooo! To je 6 najlepših kotičkov za vikend izlet po Sloveniji (po mnenju bralcev!) (foto: Profimedia) Profimedia
24. 7. 2022

Ker verjetno tudi sama še nisi odkrila čisto vseh fantastičnih kotičkov Slovenije, so na portalu Aktivni.si pripravili novo rubriko, v kateri bralci bralcem svetujejo, kam se lahko odpravijo na izlet.

Po njej lahko brskaš tukaj -> Odkrivamo Slovenjio!

Svoj predlog oddajte TUKAJ!

Če pa ravno iščeš idejo za vikend pobeg, si lahko spodaj pogledaš, katere destinacije so bralci do zdaj umestili med najlepše kotičke v Sloveniji. 

Kam ta vikend?

1. V Logarsko dolino

Nasvet in zapis bralca:

"Odpravili smo se z avtom do turistične kmetije Zgornji Zavratnik za 4 dni.

Zelo primerno tudi za mlade družine, saj imajo veliko živali (koze, ovce, kokoši), okrog kmetije po gozdu pa vodi tudi učna pot, ki je primerna tako za šolarje kot za odrasle. Vmes se ob poti ustavite v lovski opazovalnici, kjer lahko vidite jelenovo rogovje in druge živali.

Odpravili smo se še na izlet do slapa Rinka, kamor se lahko odpravite z avtom ali peš. Tam vas pričaka tudi lepa razgledna točka in koča.

Še ena dobra stran je, da lahko na kmetiji nočitve z zajtrkom plačate s turističnimi boni (vsa hrana je seveda domača!)," pravi. 

2. Pohod na Špik (Črni Vrh nad Idrijo) in obisk turistične kmetije
 

"Prijeten pohod za vse, ki ne marate gneče. Luštno predvsem poleti, ker vas do vrha ves čas spremlja senca. Tudi vrh je gozdnat, a na vsake toliko se ponudi lep razgled.

Za pohod se je potrebno zapeljati do Črnega Vrha nad Idrijo. Pohod lahko začnete iz ene od serpetin na cesti Črni Vrh-Col ali pa iz vasi Zadlog (če pri cerkvi zavijete desno, boste prišli do tam v nekaj minutah), a je tu pot nekoliko slabše označena.

Potem pa si na turistični kmetiji Pr' Mark, prav tako na poti Črni Vrh-Zadlog, privoščite še domače kosilo in za vami bo popoln dan," je zapisal drugi. 

3. Nebesa

"Osupljiv razgled, nepozabno doživetje! Pa še stran od ponorelega sveta.

Hišice Nebesa se nahajajo ob vznožju Kuka, Kolovrata in Matajurja. So opremljene s panoramskimi okni in zares ponujajo fantastičen razgled. Tu pa so tudi wellness prostori, prostori za jogo ...

Popoln vikend oddih ali pa enodnevni izlet. Ker tudi okoli je veliko za videti, prehoditi ali prekolesariti."

4. Kolpa

Reka Kolpa je čudovita za obisk v poletnih mesecih - navdihujoča narava, prijetni ljudje.

V poletnih dneh zagotovo velja obiskati katero od priljubljenih kopališč: Prelesje - Kot, Sodevci, Radenci, Damelj, Podbrežje-Fučkovci, Podzemelj, Primostek, Učakovci-Vinica, Adlešiči, Dragoši - Griblje.

Seveda pa je tu še veliko priložnosti za druge aktivnosti:

  • tu so čudoviti kotički za piknik,
  • lahko se preizkusiš v lokostrelstvu,
  • se odpraviš na rafting,
  • Robinzonsko čolnarjenje (nora zabava za celo družino),
  • jahanje ali
  • okolico prekolesariš.

5. Goričko

Krasna pokrajina in veliko zanimivih izletnih točk. En dan je premalo za odkrivanje vseh lepot in zanimivosti na tem koncu Slovenije.

Zato lahko obiščeš krajinski park Goričko, kjer se lahko spoznaš z domačo obrtjo in dejavnostmi, se okrepčaš s tradicionalnimi goričkimi jedmi in aktivno raziščeš okolico.

Najvišji vrh je sicer visok le 418 metrov, a prav tako ponuja lep pogled na avstrijsko južno Gradiščansko, slovensko Porabje in stražno krajino na Madžarskem.

6. Pliskovica in turistična kmetija Petelin-Durcik

Pliskovica je naselje v Občini Sežana. Dobrih 100 hišnih številk ima, okoli vasi pa so prostrani vinogradi in obilo priložnosti za aktivnosti.

"Kolesarjenje, teran, pršut, majhna domača vasica s staro cerkvijo, prekrasni vinogradi, prijazni ljudje," je zapisala bralka.

Petelin-Durcik pa je kraj, kjer si lahko po aktivnem dnevu privoščiš izvrstno domačo hrano in vrhunski teran, vse skupaj začinjeno z obilo prijaznosti in gostoljubja.

Suuuuuper, kajne? Ne pozabi oddati svoje ideje tudi ti! 😉

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Izlet: 5 ČUDOVITIH slovenskih jezer (ne vključuje Blejskega in Bohinjskega jezera)

Priporočamo tudi: To so najbolj 'instagramabilne' destinacije za izlet v Sloveniji!