Giddha ples - noro zabaven način, kako izgubiš nekaj odvečnih kg!

Izgubi odvečno telesno težo s starodavnim Indijsko-Pakistanskim plesom Giddha.

Giddha ples - noro zabaven način, kako izgubiš nekaj odvečnih kg! (foto: screen shot) screen shot
28. 9. 2016 | Promocijsko sporočilo

Ta vrsta plesa v svetu postaja vse bolj priljubljena. Skladno s tradicijo ga po ritmu indijske glasbe plešejo izključno ženske. Posebnost tega plesa je, da združuje milino, energičnost in prožnost.

Ples Giddha je nastal kot protiutež moškemu starodavnemu plesu, imenovanemu Bhangra.

Med plesom Giddha se uporabljajo vsi deli telesa, od dlani na rokah do stopal na nogah, ki poudarjajo lepoto in gracioznost gibanja ženskega telesa.

Da bi približala tovrstni ples ostalemu svetu, si je plesna inštruktorica Hemalayaa izmislila dramaturško zgodbo in jo izvedla z indijskimi plesalkami ob spremljavi indijske tradicionalne glasbe.

Oglej si 1. video: Ženski ples Giddha iz Pandžaba prikazuje žensko eleganco

Ker med plesom uporabljaš celotno telo, je ples Giddha odličen način za razgibavanje, izgubo odvečnih kilogramov in vzdrževanje forme.

Močno ploskanje z dlanmi je značilni sestavni del plesa Giddha, na enak zabaven način plešejo tudi v bollywoodskih filmih – pojasni plesna inštruktorica Hemalayaa.

Oglej si 2. video: Med plesom Giddha uporabljaj celotno telo

Hemalayaa je prikazala, da med plesom poleg rok in nog uporabljamo tudi boke, hrbet in trebuh.

Poleg osnovnih plesnih korakov nam je pokazala tudi nekaj zahtevnejših in zanimivih načinov izvajanja plesa ter nas podučila o pravilni tehniki dihanja med izvajanjem plesnih gibov.

Oglej si 3. video: Pravilno dihanje med plesom sprošča telo in duha

Inštruktorica je pokazala, da ima ples Giddha poleg svečanih in gracioznih gibov tudi nekaj komičnih elementov.

Eden izmed njih je, na primer, element vrtenja in brcanja z nogo, ki ga je plesalka z veseljem prikazala.

Oglej si 4. video: Ples Giddha izvajajo ženske z odličnim smislom za humor

Ples je odlična vadba, ko vam ni do drugih oblik vadbe – je pojasnila Hemalayaa. Pokazala je tudi raztezne vaje, ki vas napolnijo s prepotrebno energijo.

Oglej si 5. video: Ples Giddha je gibanje in zabava ob enem

Po vsaki vadbi se je potrebno dobro raztegniti in sprostiti telo. Inštruktorica je v ta namen prikazala raztezno vajo, imenovano »metulj«, ki se izvaja na tleh.

Po razteznih vajah se je potrebno udobno namestiti, sprostiti, občutiti svojo energijo, zapreti oči in položiti roke na srce ter globoko vdihniti. Tako se boste počutili mnogo bolje, še pojasni Hemalayaa.

Oglej si 6. video: Ples te po napornem dnevu napolni z energijo.

Oddajo BollyBlast pa lahko v celoti spremljate na kanalu Dr.Fit vsak dan ob 18:20! Naročite paket BOX TV pri Telemachu in prejmite 7 programov (vključno z Dr.Fit) le za 4,5€ mesečno.