Nimaš testa nosečnosti pa ga NUJNO potrebuješ? Vzemi to iz kuhinje in odgovor boš dobila v hipu

Se ti zdi, da bi morda lahko bila noseča, pa doma nimaš testa nosečnosti, da bi to preverila? Če si že zelo neučakana, ti razkrivamo trik, kako lahko to na enostaven način preveriš s sestavino, ki jo imaš zagotovo v svoji kuhinji.

Nimaš testa nosečnosti pa ga NUJNO potrebuješ? Vzemi to iz kuhinje in odgovor boš dobila v hipu (foto: Profimedia) Profimedia
8. 2. 2021

Za domači test nosečnosti boš potrebovala sladkor in suho, čisto posodo, postopek pa je zelo preprost. Opravi ga zjutraj s prvim jutranjim urinom, saj bo tako najbolj zanesljiv.

Verjetno se sprašuješ, kako zadeva sploh deluje.

Sladkor pokaže, ali je v urinu prisoten nosečniški hormon, imenovan hCG. Ta hormon namreč preprečuje raztapljanje sladkorja, kar boš pri samem postopku brez težav opazila.

Zanimivi in uporabni načini, kako svojo vagino ohraniš čisto (NUJNO glej št. 6!)

Stopnja tega hormona se v telesu poveča približno dva tedna po zanositvi. Pomembno je, da test opraviš zjutraj, saj je koncentracija nosečniškega hormona takrat najvišja, kasneje v dnevu pa se v urinu pojavijo tudi druge sestavine.

Postopek

V eno posodo stresi nekaj žlic sladkorja, v drugo pa zberi svoj prvi jutranji urin. Zlij ga v posodo s sladkorjem in počakaj nekaj minut na reakcijo. 

Glede na to, kako bo urin reagiral s sladkorjem, boš lahko sklepala, ali je test pozitiven ali negativen.

Če se sladkor ne bo raztopil in se bo sprijel v grudice, obstaja velika verjetnost, da si noseča.

TO je razlog, da tvoja sveže oprana oblačila NE dišijo (napaka, ki jo verjetno počneš)

Če pa se sladkor v urinu raztopi, je to pokazatelj, da do zanositve ni prišlo.

Domači test nosečnosti s sladkorjem sicer ni stoodstotno zanesljiv, je pa najhitrejša metoda, s katero lahko vsaj delno pomiriš svojo radovednost, če v tistem trenutku ne moreš skočiti do najbližje trgovine. Vseeno ti priporočamo, da rezultat kasneje preveriš tudi s kupljenim testom in tako potrdiš ali ovržeš svoje domneve.

Vir: Healthline.com

Fotografije: Profimedia