Če se ti ali kdo od tvojih bližnjih med spanjem SLINI, to pomeni ...

Ta za marsikoga neprijetna izkušnja ima lahko presenetljive posledice! Poglej, za kaj gre.

Če se ti ali kdo od tvojih bližnjih med spanjem SLINI, to pomeni ... (foto: Profimedia) Profimedia
6. 10. 2021

Kvaliteten spanec je pomemben, še posebej, če želimo živeti produktivno in aktivno življenje, prav tako pa je spanje ključno tudi za naše zdravje.

Med spanjem pa se poleg "polnjenja baterij" dogaja tudi nekaj, kar marsikoga lahko spravi v zadrego, če se to zgodi recimo takrat, ko prvič prespi pri svojemu novemu fantu ali punci. Slinjenje med spanjem. Fuj, zakaj nam je tega treba?

No, razlog, da se sliniš med spanjem, pa je nekaj, kar je lahko veliko bolj koristno, ko se ti morda zdi.

Se torej tudi tebi dogaja, da se po dobrem spancu zbudiš v "lužici" na vzglavniku? Raziskali smo, zakaj si lahko hvaležna, da se ti to dogaja!

Namreč, slinjenje me spanjem naj bi bil znak, da so bile tvoje sanje pozitivne in da se je telo dobro spočilo. Kot verjetno že veš, ima spanje več faz in ena od njih se imenuje REM (skrajšano od rapid eye movement, kar pomeni hitro gibanje oči), ko je naš spanec najbolj globok in kvaliteten.

Ko se sliniš, bi tako naj pomenilo, da si v nemoteni REM fazi in da nimaš težav med spanjem oziroma da te nič ne moti.

via GIPHY

Če se, po drugi strani, ne sliniš, bi naj lahko to bil znak, da te nekaj pri spanju ovira oziroma da nekaj tvoj spanec ponoči moti in da počitek ni zadosten.

Zapomni si, da je za osebni in profesionalni razvoj ključno, da se dobro spočiješ!

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Našli smo način, kako lahko z levo roko POPOLNO nalakiraš nohte ali pa RECEPT: To BOŽANSKO smuti skledo si vsako jutro pripravi Oopsi Urška!

Priporočamo tudi: Tanja Ribič na spletu delila svojo fotografijo iz otroštva!