Božanski jagodni mousse iz le TREH sestavin, ki bo uspel tudi najbolj nespretnim

15. 5. 2022
2 / 2
Profimedia

Za jagodni mousse otrebuješ:
🍓 cca. 300 g svežih jagod
🍓 cca. 50 g sladkorja, lahko v prahu
🍓 cca. 130 ml (zelo mrzle!) smetane za stepanje

Predpriprava:
Preden vanjo daš sestavine, preveri, da je posoda, v kateri boš mešala, dobro ohlajena. To lahko storiš tako, da jo napolniš z ledom in pustiš čakati, medtem ko pripravljaš pire iz jagod. Nato skledo sprazniš in obrišeš do suhega.

Postopek:
1. Jagode umij in očisti ter nareži na koščke, ki jih nato skupaj s sladkorjem daj v mešalnik, v katerem boš pripravila pire iz jagod. V kolikor želiš, lahko malo jagodnega pireja daš na stran in ga nato pri serviranju daš na dno moussa.

2. V predhodno ohlajeni skledi stepi smetano, da bo lepo puhasta. Vanjo dodaj jagodni pire.

3. Vzemi štiri skledice in v njih razporedi jagodni mousse (v kolikor si prej shranila nekaj jagodnega pireja, ga ne pozabi dati na dno).

4. Postavi v hladilnik za 1 uro, nato pa okrasi z jagodo.

Mmmm! 😋

Preberi še: TO moraš v resnici narediti, da se ti JAJCA nikoli več ne bodo prijela na ponev (in NI olje)

Priporočamo tudi: Tudi ti mleko hraniš v vratih hladilnika? Joj, tega ne počni več (razlog NI samo v tem, da se prej pokvari)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol