Ali sem videti debela?

Kolikokrat si (se) to že vprašala? Bi res rada slišala iskren odgovor? Tri punce s tremi čudovitimi postavami (ena suha, druga čisto navadna in tretja malce okrogla) so nam zaupale, kaj se dogaja v njihovih glavah, ko zapenjajo kavbojke ali se pogledajo v ogledalo.

21. 10. 2016

Manja

višina: 172 cm
teža: 54 kg

Večino svojega življenja sem bila precej suha. Svoje drobcene postave sem se oklepala, ko sem se zaradi študija preselila v mesto. Počutila sem se manj pametno in manj sofisticirano od drugih. Moja zmožnost, da ostanem vitka, medtem ko se vse lepe in popolne punce nalivajo s pivom, nažirajo s pico in zredijo za sedem kilogramov, kar je običajno za brucke, me je izpolnjevala s ponosom. Suha je bila moja slamica, s katero sem se oklepala samozavesti.

Vendar mi je dobro počutje v ozkih kavbojkah pomagalo le do določene meje. Čeprav mi je šlo na faksu in potem v službi odlično, v zasebnem življenju nisem bila srečna. Seveda sem šla na zmenke (pogosto z nepraktičnimi moškimi) in imela romance (spoznajte gospoda Ni-na-voljo), toda dejstvo, da sem suha, mi ponoči ni priskrbelo toplega objema in občutka varnosti – nekaj, po čemer sem močno hrepenela.

Dokler nisem dobila službe v Bruslju, v paketu z njo pa še slastnega fanta iz Rima, ki obožuje testenine in pice! Na najinem prvem zmenku sva uživala kar v treh različnih picah ter jih zalivala s kozarci močnega rdečega vina ... končala pa sva z obilno porcijo sladoleda in dolgimi požirki limončela. Mislila sem, da me je le zapeljeval z gurmanskimi užitki. Vendar ne. Tako Italijani jedo. Prav. Vsak. Večer.

In kdo bi se lahko pritoževal nad tem?

Na primer precej samovšečna suha tečna ženska, ki si nekaj mesecev pozneje ni mogla zapeti kavbojk. Toda začela sem se počutiti bajno – obilna seksi lisička kot Jesse iz Punc.

Večerja

Razvajanje po italijansko je v meni prižgalo sanje in poželenje! Res drži, da se moški med seksom radi česa oprimejo. Čez nekaj mesecev sem se za praznike vrnila domov. Prvi odziv staršev, sestre in prijateljev je bil:

"Videti si tako ... zdrava!" Moj (pretirano sovražen?) odgovor je bil: "Ali hočeš povedati, da sem debela?" Kljub zanikanju – "Neee. Kaj ti pa je?" – sem se začela spraševati, ali sem videti debela. Nenadoma brez mojega moškega moji ekstra kilogramčki niso več spominjali na dolce vito. Ker me je samopodoba tako prevarala, sem začela spraševati vse okoli sebe:

"Ali sem videti debela?" Zaradi 'spodrsljaja' (celo ko sem bila prej precej suha s 54 kg na 172 cm) nas je sram, kot da smo izgubili nadzor. Kar naprej sem se spraševala, ali sem se ljudem smilila zaradi pogovora o teži. Preveč sem bila obsedena s tem, da sem se zredila, temu sem dala preveliko moč, sama s sabo pa se o tem nisem odkrito pomenila.

V resnici sem bila srečna. V službi mi je šlo odlično in končno me je nekdo imel rad zaradi tega, kdo sem zunaj in znotraj. Naenkrat nisem mogla nehati premišljevati o tem, kako dobro in živo sem se počutila s svojim fantom, ko sem počasi srkala martinije in jedla testenine iz njegovih rok.

Živa

višina: 167 cm
teža: 57 kg

O tem, kako dobro je bilo biti še veliko več kot le suha.Toda po nekaj tednih sem se dejansko začela počutiti bajno – obilna seksi lisička kot Jesse iz Punc. Italijanska uživancija je v meni prižgala sanje in poželenje! Po tednu ločenega življenja sem se pridružila Romeu za kratek oddih na plaži.

Medtem ko pišem tole, sediva na plaži v St. Barthu, jeva debelo narezan pomfrit in se dotikava z nožnimi prsti na pesku. Prelivam se iz bikinija, ki sem ga kupila lani. Del mene bi rad vprašal: "Ljubi, ali sem videti debela?" Toda prekinem začaran krog, saj gre za bedno in butasto vprašanje.

Namesto tega nadenem svoj lažni Missonijev bikini top in svoje resnično telo razkažem (skoraj!) brez zadržkov. Ker se mi na koncu zdi, da sem le iskala dovoljenje, da se znebim svoje suhe zadržane osebnosti. In končno se počutim seksi, srečna in lačna po še več takšnega življenja.

O tem, ali sem videti debela, se nisem nikoli vprašala. Super se počutim v svojem telesu, tudi takrat, ko pas zapnem na luknjico manj ali več. Po kakšnih počitnicah ali praznikih me je ponavadi malo več, a vem, da bo trebušček odšel skupaj z lepimi spomini.

Tudi ko (nenamenoma) shujšam – to se mi zgodi v stresnih tednih – iz tega ne delam niti drame niti novih selfijev Kako-super-suha-sem. So pač obdobja v mojem živ­ljenju, ko me je malo manj ali malo več, ampak vse sem jaz, takšna, kot sem. In prav takšna se prav dobro počutim: gola in oblečena, čeprav s tremi kilogrami nad idealno težo.

Zoja

višina: 163 cm
teža: 64 kg

Kakšna sem videti v teh kavbojkah? Ali se mi trebuh preveč zliva čez pas? Takšna vprašanja sem si postavila vsakič, ko sem šla mimo ogledala, steklenih stavb, ki odsevajo moje telo, preden sem šla od doma ... Ta vprašanja so bila del mojega vsakdanjika. Tudi ko sem gledala svoje slike, sem vedno najprej pogledala, ali sem na njih videti debela.

Nikoli ne bi objavila FB- ali Instagram fotke, na kateri bi se videl moj podbradek, debela roka, stegno ali 'šlauh' okoli trebuha. In nikakor nisem razumela punc z lepimi postavami, da so včasih objavile slike, na katerih so bile videti 5+.

Tudi v obdobjih, ko sem bila obsedena s športom in nekalorično prehrano, kar se je poznalo na mojem videzu in tehtnici, se mi je ves čas zdelo, da sem bila (videti) debela. V obdobjih pa, ko sem prestopila nemagično 66, sem se želela kar skriti, da nikomur ne bi bilo treba gledati mojih podbradkov.

Moji moški so mi sicer vedno pravili, da sem jim všeč takšna, kot sem, in da jim suhice sploh niso seksi. Vendar ni nič pomagalo. Dokler se nisem odločila, da bom nežna do sebe. Da bom sprejela sebe točno takšno, kot sem v tistem trenutku. Kupila sem si čudovito dišeče mleko za telo (ne, ni anticelulitno) in svileno jutranjo haljo.

Vpisala sem se na plesni tečaj in jogo. Vsak mesec si privoščim masažo. Oprostim si, če pozabim odgovoriti na zgrešeni klic. V službi se ne opravičujem več za vsako napakico. Še vedno imam pri svojih 163 centimetrih 64 kilogramov. A v njih se počutim odlično.

Ko grem mimo ogledala, se (priznam!) še kdaj vprašam, kako sem videti, a nasmešek na mojih ustih izda, da sem videti srečna. Moj moški me še bolj obožuje, seks pa je postal nova dimenzija užitkov, saj me ni več sram, ko me prime ali gleda tja, kjer se kaj zatrese. In zadnje mesece se pri nama veliko trese ... Za mizo in na mizi.

Po predlogi Alysse Shelasky priredila Petra Arula

Preberi še: VIDEO: Kakšne vaje dela fitnes trenerka za čvrsto in pokončno zadnjico? in V 4 tednih pozdravi svoje srce in si hkrati pridobi zavidanja vredno telo

Priporočamo tudi: Zato bi morali jogo prakticirati vsak dan!