3 resnice o carskem rezu, ki bi jih morali vsi poznati

Velik poklon vsem mamicam, ki so imele carski rez. Brazgotina je spomin na nekaj resnično pogumnega in posebnega. <3

3 resnice o carskem rezu, ki bi jih morali vsi poznati (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2021

S tem zapisom želimo podpreti vse mamice, ki so izkusile porod s carskim rezom in danes na spodnjem delu trebuha ponosno nosijo "znamenje sreče". Zaupale so nam 3 resnice poroda s kirurškim rezom, ki bi jih morali vsi poznati:

1. Potrebno se je pogumno soočiti s posledicami kirurškega posega!

Morda si predstavljaš, da je carski rez rutinski postopek, a ga uvrščamo med večje operativne posege, ki lahko pomenijo tudi tveganje za mater in otroka.

Poleg tega v večini primerov bodoči očka pri tovrstnem porodu ni prisoten. Tako so mamice, polne negotovih občutkov, po večini v operacijski sobi same.

Te ženske so najboljši primer bitke, v kateri se strah in osamljenost v notranjosti bojujeta z močjo, voljo ter brezpogojno ljubeznijo.

2. Negotov občutek vse dokler mamica ne zapusti operacijske sobe

V primeru poroda s carskim rezom se tveganje ne konča z rojstvom otroka. Dokler anestetik ne popusti, zdravniki namreč ne morejo ugotoviti, ali je z mamico vse v najlepšem redu.

Poleg tega je tukaj tudi dejstvo, za katerega ve le malo ljudi. Med porodom s carskim rezom je mati pri zavesti. Ona sicer ne čuti bolečine, občuti pa vso premikanje v njeni notranjosti. Gre za precej neprijeten, invaziven ali celo (v nekaterih primerih) travmatičen občutek.

3. Okrevanje zahteva kar nekaj potrpežljivosti in herojstva

Ko je otroček rojen, se svet prične vrteti le okoli te majhne štručke. Si predstavljaš? Vsa ta bolečina … Ja, bolečina in nelagodje, ki je neizogiben del procesa okrevanja po operaciji, in ugajanje zahtevam majhnega srčeca na vsakem koraku. Tole zna biti res naporno!

"Ampak ... kar te ne ubije, te okrepi," radi rečemo. In res je tako! Tudi v tem primeru. Mamice z izkušnjo carskega reza so močne, njihov prag bolečine je visok, notranja moč je v primerjavi z ostalimi mamicami krepkejša.

Ne glede na to, kako je težko, pa se te ženske v situacijo podajo z nasmehom in vso ljubeznijo, ki jo premore svet. Vsaka nenaspana minuta, vsaka zamenjana plenička, vsak nasmeh, dotik majhnih ročic in čudovit vonj novorojenčka opraviči težko izkušnjo.

Zato, drage mamice, nosite to brazgotino s ponosom!

Preberi še članka: Moški pravijo, da je ta del ženskega telesa daleč najbolj privlačen ... in Top živila (v tvoji kuhinji), s katerimi se boš najhitreje znebila nadležnih strij!

Pokukaj v ljubezenski horoskop: Ljubezenski horoskop: S TEMI znamenji se nikakor NE ujameš

Poglej, kaj se zgodi, če nariban ingver enakomerno razporediš po obrazu!