Ali si vedela, da...
1. hrane ne moreš okusiti, če ni pomešana s slino;
2. limone vsebujejo več sladkorja kot jagode;
3. švicarji pojedo največ čokolade (v povprečju kar 10 kg letno na osebo);
4. je med edino naravno živilo, ki se nikoli ne pokvari;
5. ko ješ zeleno, pokuriš več kalorij, kot jih le-ta vsebuje;
6. je Coca Cola izvorno vsebovala kokain;
7. so jabolka bolj učinkovita pri jutranjem prebujanju kot kava;
8. grozdje eksplodira, če ga daš v mikrovalovko;
9. jajce vsebuje vse vitamine, razen vitamina C;
10. je grah nastarejša poznana zelenjava;
11. je Brazilija dobila ime po brazilskem oreščku (in ne obratno);
12. je Kuba največji izvoznik sladkorja;
13. povprečen človek v celotnem življenju poje 100 ton hrane in spije 45,424 litrov vode;
14. ima od vsega sadja avokado največ kalorij;
15. barva čilija ne označuje, kako pekoč je (navadno manjši pomeni bolj pekoč)
16. 22% ljudi vsakodnevno preskoči kosilo;
17. povprečen človek med obrokom pogoltne 295 krat;
18. 9% ljudi vsakodnevno preskoči zajtrk;
19. proizvajalci čokolade porabijo 40% vseh mandljev na svetu;
20. obstaja več kot 7000 različnih sort jabolk;
21. arachibutyrophobia pomeni strah pred tem, da se ti bo arašidovo maslo nalepilo na nebo v ustih;
22. je v povprečni čokoladi približno 30 miligramov kofeina, med tem ko ga skodelica kave vsebuje med 100 in 150;
23. se koruza v vrednosti 30$ pretvori v 3000$ zaslužka pri prodaji v kinih?
Si še vedno prepričana, da veš prav vse o hrani? ;)
Po članku Did you know facts prilagodila in prevedla: Nika Švajncer
Preberi še: Zdravo prehranjevanje med prazniki ali pa poglej, kaj se zgodi, če ob posteljo postaviš narezano limono.