Na pomoč! Iz ust mi smrdi!

Redno ščetkanje, uporaba ustnih vod in sprejev ter žvečenje žvečilk pomaga pri osvežitvi daha in prikrivanju neprijetnega vonja, vendar pa obstajajo tudi zobne paste in ustne vode, ki so specializirane prav za odstranjevanje bakterij in nevtraliziranje spojin, ki dejansko povzročajo ustni smrad.

24. 8. 2011

Eden takšnih je tudi peneči gel Aquafresh iso-active®, ki dokazano in učinkovito odstrani 25% več bakterij od navadne zobne paste in zmanjšuje količino prav tistih spojin, ki v osnovi povzročajo ustni smrad.

Si vedela?

  • 1. Dobra ustna higiena igra pomembno vlogo pri negi ust, saj pomaga pri odstranjevanju ali uničevanju bakterij, ki pri številnih ljudeh povzročajo ustni zadah.
  • 2. Zaradi ustnega zadaha trpi kar polovica vseh ljudi.
  • 3. Vodikov sulfid, H2S (hitro hlapljiva  žveplova spojina) ima vonj po gnilih jajcih in spada med prevladujoče elemente ustnega zadaha.
  • 4. Špranjice in globoke brazde v tvojem jeziku pa ponujajo odlično skrivališče za milijarde bakterij.

Pomembno je, da se s svojim zobozdravnikom ali zobnim higienikom  posvetuješ o načinu vzdrževanja ustne higiene in načinu ščetkanja, ki je prilagojen tvoji ustni votlini.

Informacije je zagotovila Znanstvena akademija Aquafresh, več o vzrokih za ustni zadah in njega rešitvah pa si lahko prebereš tudi tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri