Aquafresh Enamelock pomaga krepiti zobno sklenino

Raziskave so pokazale, da formula Aquafresh Fresh & Minty Enamelock pomaga maksimalno okrepiti zobno sklenino in omogoča boljšo absorpcijo fluorida na površini sklenine.

16. 9. 2011 | Promocijsko sporočilo

Nova formula Aquafresh Enamelock je bila razvita zato, da bi pripomogli k maksimalni možni biorazpoložljivosti fluorida, in sicer z vključitvijo modificiranega sistema za nego dlesni s karbopolom za boljši prenos fluorida in z minimalno količino sestavin, ki ovirajo sproščanje in absorpcijo fluorida.

Raziskave potrdile učinke

Kariostatični učinek zobnih past s fluoridom je dokazan, vendar pa delovanje fluorida v različnih zobnih pastah ni vselej enako.

Za formulo Aquafresh Fresh & Minty Enamelock se je izkazalo, da zagotavlja podobno visoko absorpcijo fluorida kot drugo testirano sredstvo za čiščenje zob z natrijevim fluoridom (1450 ppm fluorida) in da omogoča pomembno boljšo absorpcijo fluorida od drugega sredstva za čiščenje zob, ki je na voljo na tržišču in ki vsebuje enako koncentracijo fluorida (p<0,05).

Prav tako je študija pokazala, da formula Aquafresh Fresh & Minty Enamelock omogoča podobno učinkovito obnavljanje mikro trdote zobne sklenine kot druga testirana sredstva za čiščenje zob z enako koncentracijo fluorida.

Sredstva za čiščenje zob so lahko zasnovana tako, da zagotavljajo učinkovitejšo remineralizacijo in absorpcijo fluorida, ne da bi bilo pri tem potrebno povečati vsebnost flourida v njih.

Izbira sestavin v formuli, fluorirana sol in faktor pH lahko vplivajo na biorazpoložljivost fluorida na površini sklenine, prekriti s slojem sline, ki igra izjemno pomembno vlogo pri dinamiki procesov demineralizacije in remineralizacije.

Okusnost podaljšuje čas ščetkanja

Priljubljenost okusa in konsistence izdelka lahko občutno podaljša trajanje ščetkanja.

Formula Enamelock ohranja čudovit okus izdelkov znamke Aquafresh, ki se iz leta v leto uvršča na visoka mesta v študijah priljubljenosti okusov.

Formula Aquafresh Enamelock zagotavlja učinkovito dnevno zaščito zdravja ustne votline za vso družino.


Pomembno je, da se s svojim zobozdravnikom ali zobnim higienikom  posvetuješ o načinu vzdrževanja ustne higiene in načinu ščetkanja, ki je prilagojen tvoji ustni votlini.

Informacije je zagotovila Znanstvena akademija Aquafresh.