To moraš slišati: zmagovalna skladba Eme 2015 v izvedbi Perpetuum Jazzile

Predlagamo, da jih z Marjetko in Raayem pošljemo na Dunaj! :)

To moraš slišati: zmagovalna skladba Eme 2015 v izvedbi Perpetuum Jazzile (foto: Tanja Zrinski) Tanja Zrinski
4. 3. 2015

Odlična vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je znana po svojih priredbah najrazličnejših domačih in tujih glasbenih izvajalcev, zato smo vedeli, da je le še vprašanje časa, kdaj se bodo lotili skladbe Here For You, s katero je dvojec Maraaya zmagal na letošnji Emi.

Priredbo pesmi so objavili na svoji Facebook strani, pod objavo pa zapisali:

"Maraaya, čestitke za zmagovalno skladbo, ki nam je šla hitro v uho. Upamo, da ne zamerita, ker smo na hitro naredili kratko verzijo "po naše"! ;) Želimo vama vso srečo na Eurosongu."

To je skladba Here For You v izvedbi Perpetuum Jazzile:

Po objavi videa, so se kmalu začela pojavljati vprašanja, zakaj se tudi sami kdaj ne prijavijo na Emo, na kar so Perpetuumci odgovorili, da se žal ne morejo, saj velja omejitev glede števila nastopajočih.

Trenutno namreč obstaja pravilo, da je na odru lahko maksimalno 6 nastopajočih.

Tudi mi bi jih najraje z Marjetko in Raayem poslali na Dunaj, a nič zato, za Maraayo bomo držali pesti v vsakem primeru.

Pesem Evrovizije se bo začela s polfinalnima izboroma, ki se bosta odvijala 19. in 21. maja 2015.

V dvorani Stadthalle, se bo predstavilo 33 držav.

Po krajšem premoru bodo letos zopet sodelovale Srbija, Ciper in Češka, Ukrajina pa se tekmovanja tokrat ne bo udeležila.

Na finalnem izboru 23. maja bodo zagotovo nastopili predstavniki države gostiteljice, Nemčije, Francije, Velike Britanije, Italije in Španije.

Organizatorji tega največjega glasbenega spektakla v Evropi so za lokacijo evrovizijske vasi izbrali trg Rathausplatz pred mestno hišo. Tukaj bodo od 17. do 23. maja obiskovalci s celega sveta spremljali prenose izborov in koncerte v živo.

Evrovizijska vas je namreč priložnost za glasbene navdušence, ki si ne bodo uspeli zagotoviti vstopnic v dvorani Stadthalle.