5. dan izziva: Odpusti in bodi hvaležna!

Danes te čaka nova naloga, ki ti bo zagotovo olajšala življenje in ustvarila mir, ki ga potrebuješ. 

5. dan izziva: Odpusti in bodi hvaležna! (foto: profimedia) profimedia
5. 7. 2017

Potrebuješ dva lista in pisalo.

Napisala boš namreč listo odpuščanja in listo hvaležnosti.

Lista odpuščanja

Na listo odpuščanja boš zapisala vse svoje slabe spomine in napake, ki jih ne moreš pozabiti, pa tudi tiste, ki si jih morda pozabila, a so še vedno nekje globoko v tebi. 

Sprejmi, da nisi popolna. Ko odpustiš, ustvariš prostor za novo, odpreš se novim možnostim in priložnostim. Prav tako se boš na ta način naučila uživanja v tukaj in zdaj, saj te preteklost ne bo več mučila, sprejela jo boš takšno kot je, brez zamer in jeze. Na vse dogodke v življenju boš pričela gledati kot na lekcije, ki si jih potrebovala.

Zamere in občutki krivde so tisti, ki povzročajo nemir, stres in nesrečo, zato je čas, da se jih znebiš. 

Pomoč, kaj vse lahko napišeš na listo odpuščanja:

  • Stare zamere (do prijateljev, partnerjev, sodelavcev in družinskih članov, pa tudi do sebe), ki te razjedajo in onemogočajo notranji mir. Čeprav so te prizadeli, se je potrebno zavedati, da nakopičena negativna čustva in zamere proizvajajo bolezni in nesrečo. Ko odpustiš, lahko življenje spet nemoteno teče. Sicer pa se vprašaj, zakaj te je nekdo prizadel, kakšno lekcijo ti je situacija prinesla? Bodi hvaležna zanjo.
  • Sprejmi, da si, kdor si. Odpusti si napake. Vse misli in prepričanja, da nisi dovolj dobra, naj odidejo! 
  • Žalost, ki jo nosiš v sebi zaradi preteklih dogodkov. Kar je bilo, je bilo. Vse ima svoj smisel. Življenje pa se dogaja tukaj in zdaj. Zdaj nima prostora za žalost. 
  • Travmatične izkušnje, ki si jih vede in nevede nabrala tekom let. Naj bodo še tako težke, zagotovo so te okrepile in ti dale nekaj, kar sicer ne bi nikoli dojela... Vse je natanko tako, kot mora biti.

Lista hvaležnosti:

Na drugem listu pa boš preštela vse svoje blagoslove.

Če boš gledala na svet skozi hvaležnost, se bo življenje zagotovo spremenilo. Pa tudi upočasnilo, saj ne boš več tako pod stresom in v skrbeh. Ko pademo, pademo zato, da odkrijemo nekaj čudovitega in dragocenega, brez česar bi bilo naše življenje še naprej le povprečno in ne bi dosegli, kar lahko. Zato se zahvali za vse... 

Daljši kot bo seznam, boljše je! Pomembno je, da to počneš toliko časa, dokler hvaležnost ni le v umu, pač pa jo resnično čutiš v svojem srcu.

Ljudje, ki redno prakticirajo vajo hvaležnosti, si vzamejo čas, da opazijo lepe stvari in so hvaležni zanje imajo dokazano več pozitivnih emocij, se počutijo bolj žive, spijo bolje in so bolj sočutni. 

Večkrat se spomni in se vprašaj, zakaj si hvaležna v tem trenutku? Za streho nad glavo, za vodo, obutev, sveže oprano obleko, nov dan, sončni žarek, sporočilo prijatelja? Zapomni si, da stvari niso samoumevne. Tega se običajno zavedamo šele, ko nekaj izgubimo. Ustavi se in ceni prej.

Bodi hvaležna za svojo kožo in jo neguj. Pri tem ti lahko pomaga tudi SLOW ÂGE Dnevna nega, ki deluje na znake staranja v nastajanju. 

Namig 2: Lahko zapišeš isto stvar na oba lista. Če se zavedaš, da si se iz vsake stvari nekaj naučila, postala boljši človek, potem si lahko hvaležna tudi za napake. Si sposobna hvaležnosti za napake in slabe stvari? Potem si zmagala!

Listo odpuščanja obredno zmečkaj in vrži v koš. Naj odide vse, kar mora. Listo hvaležnosti pa si lahko shraniš, da jo večkrat prebereš, ko boš slabe volje in v stresu... Da te zopet opomni na vse lepe stvari. 

Si popisala liste? Bravo! Si na dobri poti, da postaneš #NAJBOLJŠARAZLIČICASEBE

Upamo, da nisi izpustila: 1. dan izziva: Najlažja ali najtežja naloga - samo bodi

2. dan izziva: Kaj rada počneš? Počni to!

3. dan izziva: Privošči si izlet – SAMA!

4. dan izziva: Poskrbi zase – poskrbi za svojo kožo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri