Vse več MODNIH navdušenk prisega na ta TELEFON (priporočamo ga tudi tebi!)

Modne navdušenke pravijo, da je pametni telefon Huawei P50 Pro kot naročen, če želite popolno modno fotografijo (in vse druge, ki jih boš ponosno objavila na Instagramu).

Vse več MODNIH navdušenk prisega na ta TELEFON (priporočamo ga tudi tebi!) (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
17. 5. 2022

Na nedavnem modnem snemanju je Huawei P50 Pro med drugim uporabila modna urednica revije Elle, Petra Windschnurer, ki nam je zaupala tole:

"Iz galerije nisem izbrisala niti enega posnetka, saj so bili vsi tehnično brezhibni in estetsko dovršeni. Potrebovala sem nekaj časa, da sem dojela, da mi posamezne scene ni treba fotografirati večkrat, da bi med posnetki nato izbrala najboljšega. Prav vsi so bili popolni."

OBLIKA

Huawei P50 Pro odlikujejo eleganten 16,7-centimetrski (6,6-palčnim) 120-herčni, na straneh ukrivljen zaslon in skoraj nevidni robovi ter oblikovno dovršen zadnji del telefona (ohišje je na voljo v večni črni in čudoviti barvi šampanjca) z dvema velikima simetričnima krožnima moduluma kamer – glavno kamero 50 MP, ultraširoko 13 MP, enobarvno tipalo 40 MP v zgornjem krogu in kamero Periscope s 64 MP v spodnjem krogu. Sprednja stran skriva še 13  MP selfi fotoaparat  v krožnem izrezu. Telefon se lepo prilega v dlan, enostavno upravljanje z eno roko pa omogoča tudi teža pod 200g.

KAMERA

Fotografije, ki sem jih posnela s P50 Pro, imajo odličen dinamični razpon in močne, živahne barve, ki so izjemno blizu tistim, ki jih zazna človeško oko. Obdelavo slikovnega signala omogoča Huaweieva optika XD oziroma nov algoritem umetne inteligence za računalniško fotografijo, ki poleg usklajevanja omogoča tudi ohranjanje več informacij o sliki, blaži pa tudi težave, kot sta lom svetlobe in optično popačenje. Ta funkcija je še zlasti dobro opazna pri fotografiranju ponoči ali v zahtevnih svetlobnih pogojih.

Drugo težko pričakovano funkcijo fotoaparata Huawei P50 Pro, makro način fotografiranja, je Petra preizkusila še pred odhodom na modno snemanje, in sicer kar na domačem cvetličnem vrtu. Huawei P50 Pro omogoča uporabo makro funkcije na dva načina. Lahko jo izberete ročno med možnostmi kamere ali pa jo telefon samodejno prepozna (optična stabilizacija), ko ga dovolj približate objektu, ki ga želite fotografirati. 3,5-kratni optični zoom namesto 5-kratnega, izboljšala portretno fotografijo, saj je 3-kratna povečava veliko bolj pogosto uporabljena goriščna razdalja. Teleobjektiv služi za zajemanje oddaljenega predmeta brez izgube natančnih podrobnosti. P50 Pro ima 3 različne telefoto zoome – 1 x, 3,5 x in 10 x. V vseh teh treh situacijah so svetlost, kakovost slike in natančnost slike zelo dobro ohranjene. 

1x

3,5 x

16, 9 x

Petra je izpostavila tudi način monokrom fotografije, ki da veliko bolj kakovosten rezultat, kot če barvne fotografije s filtrom naknadno spreminjamo v črno-belo fotografijo.

DODANE VREDNOSTI TEGA TELEFONA ...

  • Hitri polnilnik 66 W zagotavlja, da se 4.360 mAh baterija napolni izjemno hitro. V praksi to pomeni, da se v pol ure napolni do 90 %.
  • Funkcijo Dual View, ki omogoča snemanje videa s sprednjo in zadnjo kamero.
  • Ustvarjalnikom zgodb, ki omogoča, da video 'zmontirate' že med snemanjem.
  • Širokokotno selfi kamero. Kar naenkrat se zelo lepo vklopim v okolico.
  • Dostopnostjo vseh aplikacij, ki jih potrebujem, tudi Googlovih prek različnih platform: trgovine AppGallery, iskalnika Petal in super priročne aplikacije Gspace.

Fotografije: Petra Windschnurer