Giampaolo Sgura: življenje skozi modni objektiv - fotografska razstava na Ljubljanskem gradu

Tudi ti iščeš navdih po straneh najprestižnejših modih revij? Na Ljubljanskem gradu bo razstavljal Giampaolo Sgura, eden od najbolj iskanih modnih fotografov. Razstavo si boš lahko ogledala od 5.7.2018 do 2.9.2018.

4. 7. 2018 | Promocijsko sporočilo

Giampaolo Sgura, rojen v oljkarski kmečki družini v Apuliji, se je že od mladih let navduševal nad modo, se pri 18 letih preselil v Milano, študiral arhitekturo in si postopoma našel dostop do ustvarjalne scene, kar ga je sčasoma pripeljalo do fotografije. Za svoj prvi navdih navaja Richarda Avedona in Irvinga Penna, Steven Meisel pa je pomembno vplival na njegovo ustvarjanje.

Njegove ikonične in živahne podobe zajemajo in vključujejo modne trende, lepoto, portrete zvezdnikov in kulturne reference ter privabljajo tako ženske, ki se želijo poistovetiti s prikazi na straneh revije Vogue, kot tudi najstnice, ki brskajo po Instagramu.

Sodeluje z najslavnejšimi revijami na svetu, vključno z mednarodnimi izdajami, kot so Vogue (Francija, Japonska, Nemčija, Španija, Brazilija, Mehika), Teen Vogue, Allure, Hercules, GQ Style (Velika Britanija in Nemčija), GQ (Španija in Kitajska ) in Interview (Nemčija).

"Giampaolo ljubi modo, njeno nepopravljivost in trenutek v času. Očitno je, da se pri delu zabava. Ob pregledu njegovega dosedanjega opusa je bila prva misel na končni izbor fotografij za razstavo zastrašujoča, vendar se je izbor na koncu zgodil spontano. Od prostora do prostora vas bomo popeljali na zanimivo modno popotovanje, za katero menimo, da bo zabavno in navdihujoče hkrati."

Prodaja vstopnic

Prodajna mesta Ljubljanskega gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji...)