Bi rada nekaj naredila samo za svojo dušo? Potem si letos izpolni TO zaobljubo!

Kdaj si nazadnje kupila kakšno umetniško delo in si z njim polepšala dom? Umetnost napolni dušo in bogati duha, zato ima lahko tak okras pravo dodano vrednost zate. Kaj če bi bila to kar tvoja novoletna zaobljuba za leto 2021? Mednarodni grafični likovni center prireja virtualno dražbo umetniških del.

Bi rada nekaj naredila samo za svojo dušo? Potem si letos izpolni TO zaobljubo! (foto: PROMO) PROMO
13. 1. 2021 | Promocijsko sporočilo

Prva priložnost, da svojo zaobljubo uresničiš, bo v nedeljo, 17. januarja. Zabavno dražbo umetniških del ob zaključku razstave Menažerija: 37 dni božiča prireja Mednarodni grafični likovni center – MGLC, specializiran muzej za umetnost tiska in producent Grafičnega bienala Ljubljana.

V Gradu Tivoli v centralnem ljubljanskem mestnem parku poteka razstava Menažerija: 37 dni božiča mlade akademske slikarke Iris Pokovec. Zasnovana je kot umetniški adventni koledar, zato vsako delo predstavlja en decembrski dan vse do božiča.

Umetnica se v delih preizprašuje o potrošniški kulturi, ki jo s svojevrstnim humorjem igrivo predstavlja v idealizirani in cinični podobi hkrati. Barvita dela ohranjajo enostavnost oblike in vsebine, ki sledi načelom vizualne komunikacije popularnih blagovnih znamk. Med razstavljenimi deli so tudi grafike, ki so nastale v Grafičnih ateljejih MGLC v tehniki sitotiska. Izbor osmih grafik bo predstavljen na spletni dražbi, na kateri si lahko uokvirjeno umetniško delo z razstave zagotoviš kar iz domačega naslanjača.

Javno spletno dražbo z voditeljem, improvizatorjem Petrom Franklom, lahko spremljaš in v njej tudi sodeluješ v nedeljo, 17. januarja, ob 17. uri, na Facebook profilu MGLC Ljubljana.

Na dražbi lahko sodeluješ v komentarjih, ki bodo aktivni pod Facebook dogodkom v živo. Dražba bo predvidoma trajala 45 minut.

Fotografija Matej Tomažin, arhiv MGLC