Nova pesem Ariane Grande je čisto razburila javnost in TO je presenetljivi razlog, zakaj

12. 2. 2024
Nova pesem Ariane Grande je čisto razburila javnost in TO je presenetljivi razlog, zakaj (foto: Profimedia)
Profimedia

Pesem je navdihnila tudi oblikovalce TikToka, ki jo že uporabljajo kot podlago za številne smešne posnetke. 

Novo izdana pesem Ariane Grande z naslovom Yes, and? je povsem navdušila TikTok, kjer že služi kot glasbena spremljava številnih plesnih izzivov in smešnih posnetkov, s katerimi se lahko poistoveti prav vsak. Tako pospešena kot upočasnjena različica te pesmi sta tako hitro postali priljubljeni za ustvarjanje smešnih posnetkov o obsojajočih komentarjih, ki so jih prejeli njihovi oblikovalci.

Tukaj si lahko pogledaš nekaj posnetkov:

@jaydensalaam

yes and

♬ yes and - chan

@yumekacake I swear people forget I was raised in Canadian -50°C winters #yesand #outfit #ootd #winterfashion #outfitinspo #bowtrend ♬ yes and - chan

@notknownnai yes, and?🫣 #yesand #album #kpopalbum #kpop #kpopfyp #fyp #trend #draft ♬ original sound - W E S 🎼

Vendar njena najnovejša uspešnica ni razveselila čisto vseh. Pesem, ki je na dan izida debitirala na prvem mestu globalne lestvice Spotify Chart z več kot 11 milijoni predvajanj, je sprožila precej mešane odzive - predvsem zaradi očitnega nanašanja na polemiko okoli Arianine romance z Ethanom Slaterjem, njenim soigralcem iz filma Wicked. Ariano in Ethana je javnost prvič romantično povezala julija lani, ko so poročali, da se sestajata.

Te govorice so se pojavile le nekaj dni po tem, ko je njena ločitev od zdaj že bivšega moža Daltona Gomeza dosegla javnost, medtem ko se je Ethan pred kratkim ločil od žene Lilly Jay. Viri blizu Ariane in Ethana so odločno zanikali ugibanja, da sta prevarala svoje partnerje, in namesto tega trdili, da sta se začela romantično videvati šele, ko sta bila oba samska.

Ariana Grande in njen zdaj že bivši mož Dalton Gomez.

Ariana Grande in njen zdaj že bivši mož Dalton Gomez.

Profimedia

Vendar je Lilly Jay, ki je avgusta 2022 z Ethanom dobila prvega otroka, javno obsodila Ariano in za Page Six povedala, da po njenem mnenju pevka "ni girls girl". "Osredotočena sem na ponovno vzpostavitev življenja za najinega sina ..." je dejala tudi za Daily Mail. "To je tisto, kar poskušam storiti, in to je moj edini cilj." 

Ariana Grande in Ethan Slater:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Magazin (@celebshowmagaziness)

Javnost je pesem razburila, ker naj bi ta bila Arianin odziv na vse negativne komentarje, ki jih je prejela v povezavi z novo romanco. V očeh javnosti je Ariana namreč uničila dolgotrajen in ljubeč zakon, še posebej pa je ljudi razjezilo dejstvo, da si zdaj že ločeni par deli komaj enoletnega otroka. Pevki so očitali, da je razdiralka zakonov in da ji je povsem vseeno za posledice svojih dejanj. To, da ji je vseeno, pa je v očeh drugih še dodatno potrdila njena nova pesem, ki jasno in glasno pravi: "In kaj zato?"

Eden izmed komentarjev na pesem se glasi: "Oprosti, ampak dejstvo, da je bila pevka vpletena v tako velik škandal in se odločila, da se na to odzove s pesmijo z naslovom »Yes, and?«, je noro. Zdi se, kot da ji je vseeno, da je uničila zakon. To ni najboljši način, da se človek odzove na grde govorice, ki jo spremljajo že dalj časa."

@mod.styles i could say so much more on this #ariana #arianagrande #fypシ #foryou #HUH ♬ yes, and? - Ariana Grande

Pred objavo pesmi je pevka sicer svoje oboževalce nagovorila prek družbenega omrežja Instagram in želela do neke mere pojasniti situacijo. "Nikoli se nisem počutila bolj prepuščeno na milost in nemilost temu, kar me je življenje zgrda naučilo," je zapisala o svojem preobrazbenem letu, ki ga je večinoma preživela zunaj dosega soja žarometov. "Nikoli nisem čutila več ponosa, veselja ali ljubezni, medtem ko sem se hkrati počutila tako globoko nerazumljeno od ljudi, ki me ne poznajo, ki me opravljajo in prehitro sklepajo o mojem življenju." 

Pesem Yes, and? lahko poslušaš tukaj: