TO je 5 stvari, ki te bodo RESNIČNO osrečile

Kaj ti je nazadnje RES pogrelo srce in narisalo nasmeh na obraz? Morda pogled na sončni vzhod, nepričakovan objem, sporočilo prijateljice, s katero se že dolgo časa nista videli ali morda kaj drugega? Prav vsaka ima svoj sprožilec sreče, me pa smo izbrale pet najbolj prisrčnih.

TO je 5 stvari, ki te bodo RESNIČNO osrečile (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2019

Nedavna raziskava je pokazala, da so majhni trenutki tisti, ki prinesejo največ veselja in sreče. Če jih seveda opaziš. Vsak dan je namreč poln nesramno zoprnih, sprejemljivo povprečnih in nadvse prisrčnih trenutkov, ki lahko gredo, če nismo pozorne, kaj hitro mimo nas.

V neki britanski raziskavi so dva tisoč odraslih vprašali, kaj jih najbolj osreči in med najvišje uvrščenimi so bili sončni vzhod, sveža posteljnina in pogled na starejši par, ki se drži za roke. Iiiiii, kako ljubko!

Preden pa ti predstavimo pet najbolj prisrčnih stvari, pa še kratek test. Zapri oči in pomisli na majhne trenutke preteklega tedna. Kaj te je razveselilo, nasmejalo in pobožalo po srčku? Zagotovo jih je bilo veliko. Le zavedati se jih moramo in jih ceniti.

Seznam petih najbolj ljubkih trenutkov, ki osrečijo

1. POHVALA

Joj, kako lepo je, če ti nekdo - sploh pa še nepričakovano - reče, da si lepa! Pa tisti čaroben stavek: ali si shujšala? Ali pa, ko ti nekdo reče, da imaš super frizuro in noro dobre čevlje? Ja, pohvala res sede. No, če pohvale ne dobiš, si jo pa daj sama!

2. SMEH (OTROK)

Ja pa iiiiii. Samo predstavljaj si, kako čudovit zvok je zvok malega, resnično srečnega dojenčka, ki je zadovoljen, saj je sveže previt, sit in naspan. Samo predstavljamo si lahko, kako so veseli šele starši, ko se njihov otroček smeje in se ne ... no, ne joka histerično!

3. ČOKOLADA

Seveda. Seveda. Seveda. Brez čokolade NIKAKOR ne gre! Pa če jo dobimo od nekoga, ki nam je ljub ali pa če si jo kupimo same. Priznamo pa, da je najboljša prav tista, ki jo delimo. No, ampak to pride v poštev le takrat, ko je imamo dovolj!

4. POČITEK

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se v soboto zjutraj zbudila in se šele po desetih sekundah spomnila, da je sobota in da ti NIKAMOR ni treba IT! In da lahko še poležiš in omb še malo zaspiš. Ja, ja, ja. Počasna jutra so Z.A.K.O.N.!

5. LJUBLJENČKI

Imaš mačko ali psa? Potem veš, kako neopisljivo lep trenutek je, ko te tvoj ljubljenček po doooooolgem in naaaaapornem dnevu nadvse navdušeno pozdravi na vratih. Takrat se svet ustavi in veš, da te ima ta živalica noro rada. Če pa ljubljenčka nimaš, pa kar brez skrbi - odklikaj na net in med mnooogimi poišči kak ljudek video z nagajivimi ljubljenčki.

In kakšna je lekcija današnjega seznama? Ustavi se, uživaj življenje in pusti, da se te dotaknejo čisto majhni, a prisrčni trenutki sreče!

Še več sladkih vsebin si poglej na Sladki trenutki življenja.