Če boš v pisarni imela TOLE, bo tvoje delo veliko lažje

Kajti priznajmo si, veliko lažje delamo v prijetnem okolju!

Če boš v pisarni imela TOLE, bo tvoje delo veliko lažje (foto: Profimedia) Profimedia
18. 4. 2019

Kolikokrat se ti je že zgodilo, da si tik pred začetkom novega projekta ugotovila, da je tvoja pisarna resnično potrebna organiziranja in čiščenja? Ni ti treba odgovoriti, saj vemo.

Večino časa nam je morda res vseeno, v kakšnem okolju delamo. Velikokrat pa ravno v trenutku, ko smo pod stresom, vidimo čisto vse. Nič ni na pravem mestu, vse bi bilo treba očistiti, nič ni okej! Ja, takrat se začnemo zavedati, v kakšnem okolju delamo in ni nam vseeno.

Da bo tvoje delovno okolje ves čas čim bolj prijetno, preberi naslednje vrstice!

Najprej preveri, če imaš v svojem delovnem okolju prave barve, nato pa ne spreglej še pet karakteristik prijetnega delovnega okolja, na katere čisto prevečkrat pozabimo.

Barve so še kako pomembne

Feng shui, starodavna kitajska veščina urejanja prostora, pravi, da moramo za povečanje učinkovitosti, zbranosti in prijetne energije v prostor postaviti pet elementov in sicer les, ogenj, zemljo, kovino in vodo. Vsi se izražajo prek barv.

  • Les se izraža prek zelene barve, ki jo moramo postaviti na vzhod prostora. Prinaša inovativnost in kreativnost. Morda je čas za novo zelenje?!
  • Ogenj se izraža prek rdeče barve, ki jo moramo postaviti na jug prostora. Prinaša navdušenost in energijo.
  • Zemlja se izraža prek rumene barve. Prinaša potrpežljivost in iskrenost.
  • Kovina se izraža prek bele in zlate barve, postavimo pa jo na zahod. Prinaša uspeh.
  • Voda se izraža prek črne barve, ki jo moramo postaviti na sever. Prinaša uspešno komunikacijo in potovanja.

Že veš, kaj boš postavila kam? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greenery is our favorite desk decor. 🌱

A post shared by Primary (@liveprimary) on

Top pet karakteristik prijetnega delovnega okolja

Da pa bo tvoje okolje resnično nemoteče in kreativno, pa bodi pozorna še na:

  • Hrup: Sicer je odvisno od tvojega dela in osebnosti, vendar vseeno ne podcenjuj stopnje hrupa. Če ga je preveč za osredotočenost na delo, poskusi z glasbo. Filmska glasbe brez vokalov je idealna!
  • Temperaturo: Poskusi temperaturo zraka držati na 22 stopinj celzija. Raziskave kažejo, da je toliko stopinj idealnih za razmišljanje. Nikar pa ne pozabi niti na zračenje prostora. Premalo kisika zavira delovanje možganov.
  • Čistočo: Ta je spet odvisna od tvoje osebnosti - nekateri so najbolj produktivni v neredu, nekateri pa imajo radi vse na svojem mestu. Ne glede na to, pa vseeno poskrbi, da vsak dan pred odhodom domov odstraniš vse smeti in da redno čistiš tudi tipkovnico in miško.
  • Udobje: Poskrbi, da boš sedela na čim bolj udobnem stolu in da bo le-ta nastavljen na tvojo višino. Pazi tudi na položaj rok. Če pisarniška politika dopušča, poskrbi tudi za udobno obutev. Celodnevno sedenje v petkah in pozimi v škornjih ni udobno. Kupi si pisarniške sandale, ki bodo lepi in tudi udobni.
  • Pavze: Nihče ti v Sloveniji ne sme odrekati kratkih pavz. Te so nujne za boljo koncentracijo, za zdravje in za dobro počutje. Večkrat na dan vstani od mize, si pojdi po kozarec vode in si občasno privošči tudi kakšno sladko nagradico za uspešno opravljeno delo. Ker si zaslužiš!

Sedaj pa ta članek pošlji še vsem svojim sodelavkam in sodelavcem, ne pozabi pa ga deliti niti s prijateljicami in prijatelji! Sharing is caring!

Še več sladkih vsebin si poglej na Sladki trenutki življenja.