Vsaka SREČNA mama redno dela teh 7 (preprostih) stvari

Mame, krasne ste, zato nikar ne pozabite nase! 👏🏼

Vsaka SREČNA mama redno dela teh 7 (preprostih) stvari (foto: Profimedia) Profimedia
20. 3. 2019

Zagotovo bi se strinjala s tem, da so mame najbolj srečne takrat, ko je njena družina srečna. 

Ampak, ... nikar ne pozabi, da je družina srečna takrat, ko je mama nasmejana, in to se lahko zgodi le, če se redno spomniš TEH 7 stvari.

1. ZABAVAJ SE ...

Ja, biti mama je naporno in odgovorno in najlepše na svetu. Ampak ne pozabi, da bo tvoja družina sijala od sreče le, ko se boš ti tako počutila. Privošči si vikend oddih s prijateljicami ali izbrancem, z družino se odpravite v hribe in odmisli vsakdanjik in seznam gospodinjskih opravil. Nikar ne zanemarjaj pomembnosti takšnih oddihov. 

 2. RAZVAJAJ SE ...

Tale se nanaša na prejšnjo številko. Če nikakor ne utegneš na kratek oddih, si vsake toliko privošči razvajanje, ne glede na to, ali gre za novo pričesko, novo manikuro ali kavo z dodatno merico smetane. Za tiste najbolj nagajive, pa je seveda tu še ideja za vroče razvajanje v dvoje, ko se s partnerjem za večer lahko vrneta v preteklost in se spomnita, kaj vaju je najbojl vzburjalo takrat, ko sta se spoznala. ;)  

3. POHAJAJ ...

No, ne tako, kot smo zapisali pod številko 1, pač pa na tisti 'študentski način'. Ko imaš na voljo kaj več kot pol ure, se odpravi ven. Na kavo, v park, na sprehod, ... kamorkoli te že vleče. Le ne na kavč. ;) 

4. DIHAJ!

Ko se moraš soočiti z neprijetno situacijo v službi, ali z vreščečim otrokom doma, dihaj. Bodi prijazna do najbolj neprijaznih ljudi. Lepa beseda lepo mesto najde. Pomagaj ljudem, ki tvojo pomoč potrebujejo, in ne izgubljaj svojega časa za kritiziranje ali opravljanje. Verjemi, tvoje življenje bo veliko boljše.

5. SAMO VPRAŠAJ ...

Ko se ti zdi, da sama ne zmoreš vseh izzivov, ki ti jih je ponudil teden, vprašaj za pomoč. Moža, otroke, sosedo, prijateljico, mamo, ... napolni baterije in ne pozabi, da daješ od sebe vse, kar lahko.

6. NE POZABI ŠE ...

Prijateljic! Srečna mama je rada družabna, in to ne le zato, da bi si za trenutek vzela čas zase, pač pa zato, da v družbi isto mislečih najde uteho, smeh, sprostitev in najboljšo moralno oporo, ki jo lahko dobi. ;) 

 7. PA ŠE TOLE ...

Ne goji starih zamer in oprosti ljudem, ki so te v preteklosti razočarali. Pogrevanje starih zamer nima nobenega smisla, prav tako pa tudi ne primerjanje z mamo hčerkine sošolke ali sosedo. Tvojim otrokom je pomembno le, da s tabo preživijo čim več lepih in sproščenih trenutkov.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Izpoved poročenega moškega: "Moj zakon je dober, a svojo ženo varam z različnimi ženskami!"

Priporočamo tudi: Horoskop: To so znamenja BREZ DLAKE na jeziku (in ne prenesejo nakladnja)