Znamenja, da se je za vajino ljubezen še vredno boriti!

'Iti ali ostati' je takoj naslednje veliko filozofsko vprašanje po slavnem Hamletovem 'Biti ali ne biti' ... Pa sploh veš, katera so tista znamenja, ki znajo tehtnico odločitve prevagati na eno ali drugo stran?

Znamenja, da se je za vajino ljubezen še vredno boriti! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2016

Najpomembnejši alarmni znaki spodletelega partnerskega odnosa so:

  • nespoštljivost,
  • stalno prepiranje
  • in pomanjkanje pripravljenosti partnerja, da bi nekoliko pripomogel k izboljšanju odnosa.

Poleg tega je treba vedeti, da se pari, ki niso bili nikoli srečni, zelo težko izkopljejo iz težav - nimajo namreč nobene podlage, na kateri bi gradili nov začetek.

Najpomembnejše znamenje, ki kaže, da je treba vztrajati, pa je:

  • bolečina.

Če te boli srce, ko pomisliš na ločitev ali pa ko celo že začneš postopek, se izplača ostati in vztrajati.

Dvom je dovoljen

Povsem naravno je, da včasih podvomiš, ali si sploh želiš nadaljevanja zveze. V nas se kar naprej oglaša glasek, ki stalno sprašuje: Zakaj bi ostala? In si misliš: če utišam ta glas, bo vse lažje. Pa se krepko motiš!

Dvoma ne boš odpravila le zato, ker ga ne boš upoštevala. Prav nasprotno! Da bi ga pregnala, se moraš spopasti z njim, kar pomeni, da ga moraš najprej predvsem dovoliti!

Preden začneš pogovor s partnerjem, dobro premisli, ali dvomiš o celotnem partnerstvu. Večinoma nas namreč motijo le posamezna dejanja. Pogosto je dovolj že odkrit pogovor, in to brez očitkov in dokazovanja krivde.

Novo obdobje

Kot pri vseh drugih pomembnih odločitvah je treba poslušati svoj notranji glas in ga ne poskušati utišati.

  • Kaj te moti?
  • Kaj hočeš?
  • O čem sanjariš?

Nič ni narobe, če si zaželiš več romantike in bližine. Če misliš, da je to le del nerealističnega sanjarjenja, boš izgubila ključ do lastnih občutkov in tako sploh ne boš čutila, ali še ljubiš svojega partnerja.

Torej: sanjari!

In povej svojemu partnerju, kaj pogrešaš.

Le tako boš lahko začutila, ali ima tvoja ljubezen prave temelje. Če jih nima, ti preostane le še končanje zveze. V nasprotnem primeru se začne novo, napeto obdobje, v katerem se boš ukvarjala z vajinim odnosom. In pri tem ne mislimo na nič drugega kot na vrnitev strasti, da postane ljubezen tisto, kar tudi mora biti: nekaj čudovitega!

Nova bližina nastane tudi s sočutjem in pristnim zanimanjem za partnerja. Nadaljnji korak v nov začetek ti bo uspel z osredotočanjem na skupne stvari. Torej na to, kar cenita in imata rada drug na drugem.

Preberi še: 6 neseksualnih stvari, ki mu v trenutku ogrejejo srce ali pa 6 velikih zmot o pravi ljubezni!