Znaki, ki pravijo, da sta s partnerjem seksualno odtujena

Se ti zdi, da sta se s fantom (na področju seksualnega življenja) v zadnjem času oddaljila? Preveri spodnjih 10 točk in drži pesti, da se v čim manj postavkah najdeš.

Znaki, ki pravijo, da sta s partnerjem seksualno odtujena (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2017

Na začetku je bilo med vama vse zelo intenzivno. Ko je fant potrkal na vrata tvojega doma, si ga pričakala v spodnjem perilu, ki je v trenutku, ko si odprla vrata, odfrčalo s tvojega telesa. Želja po seksu je bila tako močna, da nista utegnila objemajoče se preplesati do postelje. Ljubila sta se kar na tleh.

To je tista vrsta strasti, za katero si vsi želimo, da bi zgolj trajala in trajala … Toda čas in rutina počasi ugašata seksualni ogenj …

Da se to ne bi zgodilo, preveri spodnje znake, ki pravijo, da sta s partnerjem seksualno odtujena, in pravi čas ukrepaj!

10. Nič več predigre

Po hrepenenju in poželenju sledi spoznavanje. To so trenutki, ko ljubimca raziskujeta telo drug drugega in odkrivata romantične poti do zaklada. Ko enkrat ni več časa za igrive dotike in poljube, sledi težko obdobje za vaju.

9. Rutina je izpodrinila romantične dogodivščine

Vedno si je dobro vzeti predah v dnevu. Načrtovanje romantičnega pobega v dvoje na plažo, vikend izlet v gore ali preživljanje noči v hotelu je lahko odličen način za obnovitev ljubezenskega odnosa. Ko nobenemu od vaju ni do podobnih avantur, nekaj ni okej.

8. Izogibanje preživljanju časa v dvoje

Izgovori, izgovori, izgovori, … Samo da vama ni treba biti skupaj. Pri tem mislimo na preživljanje časa drug z drugim. V zdravem razmerju je povsem normalno, da partnerja preživita nekaj kvalitetnega 'seksi' časa skupaj. Ko nastopi obdobje, ko oba iščeta izgovore, da ne bi bila sama, je to jasen znak, da sta se odtujila. To je očiten znak zanikanja intimnosti.

7. Nič več oralnega seksa

Vsakdo ima rad oralni seks – tako ali drugače. Ko ta temeljni del seksualne bližine izgine, pomeni, da so se spremenile vajine prioritete.

6. Nič več preizkušanja novih položajev

Pri izpolnjevanju globokega poželenja partnerja izvajata najrazličnejše akrobacije, preizkušata nenavadne položaje. Znak, da se je v razmerju nekaj zataknilo je prakticiranje misijonarskega sloga. Ti je znano?

5. Pomanjkanje seksualne želje

Nepopolna erekcija njegovega penisa ali tvoja izsušena vagina kričita od pomanjkanja želje po seksu. Če si pri vama opazila te simptome, ukrepaj!

4. Nič več očarljivih umazanih sporočil

Lepo je, ko se sredi noči zbudiš in te v 'inboxu' pričaka njegova poredna fotka. In ti veš, da si želi, da mu na njegovo golo fotografijo odgovoriš z golo fotografijo sebe. Ko tega ni več, so se stvari med vama začele ohlajati.

3. Oblečena med seksom

Dotikanje popolnoma golih teles je eden najbolj intimnih občutkov med dvema. Na začetku odnosa, ko je bilo vse še zelo sveže, sta med predigro snela vsako oblačilo. Za vaju je obstajala le popolna golota. In danes? Hlače ti spusti nekoliko nižje in si te vzame. To na videz zelo nedolžno dejanje kaže, da vajino spolno življenje izgublja svojo vrednost.

2. Utrujenost in stres vplivata na seksualno življenje

Če te je stres okupiral do te mere, da slednje ogroža tvojo spolnost, bi te moralo skrbeti. Ne skrbi, če seks ne traja tako dolgo kot običajno, le ne odreci se mu povsem.

1. Oba vesta, da nekaj ni dobro, a o tem ne govorita

Kljub temu da sta oba nezadovoljna v odnosu, ne razmišljata, kako situacijo izboljšati. To je znak nezainteresiranosti! Ko se to zgodi, je samo še vprašanje časa, kdaj se bo razmerje končalo.

NUJNO preberi še: Obstaja 5 seksualnih stopenj, skozi katere stopa vsak par (Na kateri sta vi2 ta trenutek?)

Priporočamo tudi: Louise L. Hay: 15 čudovitih misli, ki vam bodo pomagale ustvariti novo in izpolnjujoče življenje