9 JASNIH znakov, da te partner ČUSTVENO vara (99,9%!)

Čeprav je čustveno varanje kdaj težko prepoznati, ravno tako boli kot navadno.

9 JASNIH znakov, da te partner ČUSTVENO vara (99,9%!) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2020

Nič presenetljivega ni, da je občutek, ko si čustveno prevarana, grozen. Lahko bi rekli celo hujši od navadnega varanja – delno zato, ker preprosto nismo prepričani, ali je res ali ne.

Pri čustvenem varanju namreč ni seksi sporočil in spodnjega perila, ki bi jih lahko po naključju odkrila, zato moraš najti veliko manjše in manj zgovorne namige, med tem ko se seveda sprašuješ, ali si paranoična ali preveč navezana.

Ne glede na to, kako subtilni so ti znaki, pa je tukaj 9 načinov, kako ugotoviš, ali se je tvoj partner distanciral od tebe in po možnosti že razmišlja o kom drugem:

1. Preprečuje ti, da bi videla njegova sporočila.

To zajema vse, od strateškega umikanja do tega, da kar naenkrat postane razdražen že samo, če uporabiš njegov telefon, da preveriš, koliko je ura. Ključno pri tem pa je, da gre za "novo" obnašanje.

2. Kar naenkrat začne neprestano preverjati svoja zasebna sporočila.

Če je že sicer veliko časa preživel na družabnih omrežjih, težje ugotoviš, če se kaj dogaja. V kolikor pa jih je kar naenkrat začel pogosteje uporabljati ali objavljati vsako stvar v Instagram zgodbi in ves čas preverja, kdo jo je videl, potem je mogoče nekaj na tem.

A ne sklepaj prehitro, morda je le spoznal, kako zasvojljiv je lahko Instagram, in to nima nič opraviti z varanjem. Vsekakor pa poslušaj svojo intuicijo.

3. Med vajinim zmenkom si veliko dopisuje in ti ne pove razloga.

Ne gre zato, da se mu nikoli ne sme zgoditi, da se "zabulji" v svoj mobitel, ko sta na večerji. Šefov e-mail, prijatelji v skupinskem pogovoru, ki mu pošiljajo najbolj žgečkljive informacije ravno ob napačnem času, ... Se zgodi! No, bistveno je, da se ti za to opraviči in ti pove, zakaj moraš počakati minuto ali dve.

Prav tako pa bodi pozorna, če te je v preteklosti imel navado držati za roko med srkanjem kave, zdaj pa polovico časa preživi na mobitelu.

4. Prenehal je s teboj deliti svoje mnenje, občutke, vsakodnevne dogodke.

Na splošno je eden izmed najboljših delov razmerja ta, da imaš nekoga, s komer lahko deliš svoj dan – četudi je bil najbolj dolgočasen do zdaj. Če se torej tvoj partner, ki je sicer zelo odprt, premakne od nestrpnega razlaganja, kaj se mu je zgodilo tisti dan, do avtomatičnega "v redu je bilo", je lahko to znak za alarm.

5. Videti je, kot da ga intimnost s teboj sploh (več) ne zanima.

Eden najbolj zgovornih znakov je, da nikoli več ne da pobude za seks ali pa se zdi zelo odmaknjen, ko se naposled prepustita užitkom. Pomanjkanje intimnosti na splošno (manj poljubljanja, držanja za roke, objemanja in dotikanja) je lahko rdeča luč, če se to zgodi nenadno.

6. Z določeno osebo se veliko druži in ne želi, da si zraven.

Vztrajanje pri zasebnem druženju s sodelavko iz službe očitno ni dober znak, a za čustveno varanje gre lahko tudi v smislu "ne želim, da spoznaš moje prijatelje", pri čemer se bolj zanima za druge kot zate.

Seveda je pomembno in tudi zdravo, da imata vsak svoje hobije in prijatelje, ampak če se kar naenkrat odloči, da te bo "izločil" iz svoje družbe, je to lahko znak, da se oddaljuje od razmerja na zelo sumljiv način.

7. Ves čas te primerja s točno določeno osebo.

Če se zanima za nekoga drugega, obstaja možnost, da vaju bo začel primerjati. Kar pa je do tebe kot njegove partnerke zelo nepošteno. Ali resnično moraš poslušati, kako je druga oseba vedno dobre volje, medtem tem ko bi naj bila ti "trajno sitna"?

8. On je tisti, ki začne prepir in te celo obsoja, da si ti tista, ki želi, da gresta narazen.

Če ugotavljaš, da so vajini prepiri čudni in nepotrebni ter ne veš, kako so se sploh začeli, je to verjetno zato, ker se želi na enostaven način umakniti. Lahko se zgodi celo, da bo šel tako daleč, da te bo vprašal, ali ga varaš oziroma ali ga hočeš zapustiti.

9. Bolj je prilagodljiv, ko gre za drugo osebo, kot ko gre zate.

Odpovedal bo večerjo s teboj, da bi šel s svojo novo "prijateljico" ali "prijateljem" na pijačo, ko pa mu omeniš izlet med vikendom, pa kar naenkrat ni prepričan, če bo imel čas ali denar.

Zdaj je namreč bolj pozoren na to, koliko časa bo preživel s teboj, še posebej, če se v prihodnosti vidi z nekom drugim. V bistvu te ima za neke vrste rezervo, medtem ko preizkuša, kako mu je z drugo osebo.

Vse, kar lahko na tej točki storiš (preden ga obtožiš – morda celo za nekaj, kar ne drži), je, da si iskrena sama s seboj. Edino, kar zagotovo veš, je, da ti intuicija pravi, da nekaj ni v redu. Poslušaj jo.

Po predlogi Julie Pugachevsky

Preberi še: 5 napak, ki jih počnejo vsi zaljubljenci in s tem uničujejo svojo zvezo ali pa Noro zabavne (in SEKSI) sms igrice, ki se jih lahko greš s partnerjem

Priporočamo tudi: Imata le krizo ali je vajine ljubezni RES KONEC? Preveri, kakšni so znaki