Ženske v ljubezni, moški v seksu

Ženske se čutijo bolj izdane, kadar jih partner čustveno vara, moški pa v primeru, ko gre za seks.

17. 9. 2010

No, saj to smo nekako že slutili, zdaj pa je to pokazala še najnovejša raziskava psihologov s pensilvanske univerze. Izkazalo se je, da se ženske počutijo bolj izdane, če se njihovi partnerji zaljubijo v nekoga drugega, kot pa če se spustijo v strastno fizično razmerje, medtem ko moške po drugi strani bolj razočarajo ravno skoki čez plot, piše Daily Telegraph.

Vsega je kriva evolucija

Moški naj bi se namreč v tisočletjih naučili, da morajo biti glede spolnih odnosov še posebej previdni, saj nikoli ne morejo biti povsem prepričani, ali so res biološki očetje otrok; medtem ko naj bi bile ženske veliko bolj obremenjene s tem, da bi bil njihov partner predan družini.

Medtem ko se ženske razmerju predajo bolj in več poudarka namenijo čustveni povezanosti, moški svojo negotovost skrivajo s tem, da se osredotočajo na seks. Tako ohranjajo tudi svojo neodvisnost, saj se jim čustvena intimnost pogosto zdi manj pomembna.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri