Moški! To so TRIJE najpogostejši strahovi žensk v postelji (nikar jih ne spreglej)

Ali št. 2 skrbi tudi tebe? 😳

Moški! To so TRIJE najpogostejši strahovi žensk v postelji (nikar jih ne spreglej) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 3. 2023

Ženske smo hkrati perfekcionistke in polne skrbi – in to ni najboljša kombinacija za dober in zadovoljujoč seks.

Če si pod stresom zaradi stvari, kot je tvoje nepopolno telo, skrbi, ali doživljaš orgazme ali ne, in se počutiš krivo, ker ne želiš poželjivo strgati oblačil s svojega partnerja – je čas, da prebereš te tri pogoste ženske strahove.

Telo

'Sovraži seks, ker je njen trebušček videti debel. Noče gor, ker jo skrbi, da bodo njene prsi videti povešene. Sploh ne bo vstala iz postelje, da bi šla na stranišče, razen če ji obljubim, da ne bom gledal njene zadnjice. Zakaj noče verjeti, da ljubim njeno telo takšno, kot je? Teh domnevnih napak ne vidim."

Občutek zaželenosti je izjemno pomemben, saj lahko samo narekuje, kako zadovoljna si s svojim spolnim življenjem.

Študija za študijo kaže enak rezultat iz leta v leto – občutek spolne privlačnosti pomeni veliko večjo verjetnost, da boš uživala v seksu, imela več orgazmov, pogosteje začela seksati in se počutila bolj udobno, ko se o seksu pogovarjaš s svojim partnerjem.

Pomemben pregled 57 študij iz leta 2012, ki zajema dve desetletji raziskav, je odkril pomembne povezave med podobo telesa in skoraj vsemi dejavniki, povezanimi s spolnostjo – vzburjenostjo, željo, orgazmom, pogostostjo seksa in spolno samozavestjo...

Če se sramuješ svojega telesa in misliš, da je grdo, zakaj bi si želela, da ga kdo gleda ali se ga dotika... Ta odpor do lastnega videza je zelo ženska stvar.

Kako to popraviti:

Osredotoči se na to, kako se počutiš med seksom. Seks je tisto, kar se dogaja znotraj, ne zunaj. Osredotočite se navznoter, ne navzven.

Glej svojega partnerja, ne svojega telesa. Poglej jim v oči, poglej njihovo telo, ne svojega. Pogovarjaj se.

Govorjenje ti bo pomagalo pri zavestnem seksu - med govorjenjem si v trenutku in nisi izgubljena v skrbi, kako izgledaš. Bodi aktivna. Premakni se. Prevzemi nadzor.

Seksaj pogosteje – seks izboljša podobo telesa.

Zaradi prijetnih spolnih izkušenj se boš bolje počutila v svojem telesu.

Orgazmi

"Čutim takšen pritisk, da bi z njim doživela orgazem. Zelo se trudi, da bi to uresničil in vedno me sprašuje, ali je to in to v redu, ali je treba narediti tako ali tako ... Oba si tako močno želiva vrhunca, da je seks postal nekaj, česar se bojim. Je stresno, ni prijetno."

Ženske zelo skrbijo orgazmi - pomanjkanje orgazmov, predolgo čakanje na orgazme, orgazmi, ki niso zadovoljivi ... 

Vse nesmiselna tesnoba - pravijo spolni terapevti.

Orgazmi se zgodijo, ko si srečna, sproščena in ne čutiš pritiska.

Kako to premagati?

Premagaj svojo obsedenost z orgazmom. Zanesi se na dejstva.

Med 17 in 25 odstotki žensk zanesljivo doživi orgazem le z vaginalno penetracijo. Če si ena od mnogih žensk, ki so vedno čutile, da je s tabo nekaj narobe, ker med seksom ne moreš doživeti orgazma, naj te ne skrbi – si večina, ne izjema.

Osredotoči se na stimulacijo klitorisa in orgazmi bodo zanesljivejši. Razmišljaj praktično, ne čustveno.

Obstaja veliko razlogov, zakaj težje in dlje dosežeš orgazem. Duševno stanje, čas v mesecu, kako blizu se počutiš s svojim partnerjem, kako vzburjena si, hormonske spremembe – vse te stvari vplivajo na to, kako zlahka dosežeš vrhunec.

Nimaš želje po seksu z ljubljeno osebo

"Moj mož se počuti nezaželenega, ker ne želim seksati z njim. Toda zaljubljena sem vanj bolj kot kdaj koli prej. Ne bi se smeli počutiti zavrnjenega. Enostavno se ne morem več vzburiti, kot sem se včasih."

Za začetek verjetno nisi z napačno osebo. Koliko dobrih, trdnih parov je šlo narazen, ker ne 'hlepijo' več po partnerju.

Večina uživa v tem, da se začasno poveže z nekom novim – nato pa se takoj znajdejo spet na istem mestu, običajno si želijo, da bi ostali pri svoji prvi izbiri.

Mračna resničnost je, da nismo programirani za strasten dolgotrajen seks.

Poželenje in ljubezen sta neprijetna sopotnika, ne najboljša prijatelja.

Hormoni spolnosti in ljubezni se borijo v naših možganih, namesto da bi si zadovoljno delili prostor, ker kar ugaja enemu, ubija drugega. Ljubezen ima rada predvidljivost in gotovost; poželenje hoče prepovedano in novo.

Kako to rešiti?

Prezri svoje predsodke zaradi romantičnih filmov.

Osrečiti partnerja, se počutiti povezanega, izkoristiti številne zdravstvene koristi spolnosti, dati užitek – to je le nekaj dobrih razlogov za seks.

Odmakniti se moraš od misli, da je želja edina motivacija. Iskreno se pogovorita o tem, kaj še deluje in kaj ne.

Prepričajta se, da vama je udobno seksati skupaj. Telesa se spreminjajo z vsako starostjo in fazo, skozi katero gremo.

Tehnike, ki so prej delovale, kasneje včasih ne delujejo več. Prilagodita se drug drugemu in vajinim spolnim željam.

Vir: Daily Mail

Preberi še: Kako, prosim?! TOLIKO moških v resnici HLINI vrhunec (+ KAKO to izvedejo)

Priporočamo tudi: "Počutim se izrabljeno, izdano, posiljeno, ranjeno - mar res nisem vredna več?" (zapis žalostne Slovenke)