Ženske razkrile, kako se jim je življenje SPREMENILO, ko so aplikacijam za zmenke rekle 'DOVOLJ'

Njihovo življenje se je v hipu spremenilo ... Imaš tudi ti podobno izkušnjo?

Ženske razkrile, kako se jim je življenje SPREMENILO, ko so aplikacijam za zmenke rekle 'DOVOLJ' (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2022

... na boljše.

To so izpovedi žensk, ki so aplikacijam za zmenke končno rekle "dovolj je".

"Odkar sem prenehala z uporabi aplikacij, čutim veliko manj pritiska. Sploh se nisem zavedala, koliko časa se porabila za 'swipanje' čez stotine nepoznanih obrazov. Zdaj imam veliko več časa za druženje z resničnimi ljudmi v resničnem življenju – brez palca, prilepljenega na ekran. Seveda se nisem odločila prenehati popolnoma brez razloga. Namreč, po številnih slabih zmenkih me je en moški vprašal, ali nameravam nadaljevati s šolanjem, glede na to, da 'učiteljice ne služijo preveč', nakar se je sam začel hvalisati s svojimi številnimi diplomami in načrti za potovanja na eksotične in drage destinacije. To je bila kaplja čez rob!"

– Ana

"Čeprav sem uživala v številnih komplimentih in zmenkih z različnimi moškimi, sem se po nekaj mesecih 'swipanja' preprosto odločila prenehati. Spoznala sem, da Tinder ni romantična komedija – ljubezen sem iskala v neusmiljenem spletnem okolju in čeprav še nisem bila povsem prepričana, kaj iščem, sem vedela, da mi Tinder v tem ne bo pomagal. Sicer imam kar nekaj prijateljev, ki so svojo 'sorodno dušo' spoznali prav na tej aplikaciji, a ko razmišljam o svoji zgodbi o tem, kako sva spoznala, mi je všeč, da ta zgodba – enkrat, ko se bo zgodila – ne bo vključevala Tinderja."

– Marija

"Z aplikacijami za zmenke sem prenehala takrat, ko sem ugotovila, da moški, ki jih lahko tam spoznam, na Tinderju ne iščejo ljubezni svojega življenja, medtem ko sem sama obupano skušala najti nekoga, ki si bo želel razmerja. Počutim se, kot da sem bila na stotinah zmenkih s postavnimi, šarmantnimi in inteligentnimi potencialnimi partnerji, ki pa so nato preprosto izginili po tretjem zmenku (seksu). Spoznala sem, da Tinder, čeprav nekaterim služi kot platforma za romanco, večini ljudi pomeni rešitev za hiter seks. Odločila sem se za zmenke v resničnem svetu, ampak kmalu sem spoznala, da moški v resničnem svetu niso nič drugačni od tistih na spletu, zato še vedno čakam svojega Gospoda Popolnega. Iskreno mislim, da je celotna zadeva z zmenki ena velika prevara in da imam večjo možnost, da se nazadnje zaljubim v svojega butastega najboljšega prijatelja, kot pa da na zmenku katerekoli oblike najdem moškega svojih sanj."

– Sanja

"Na svoj profil na Tinderju sem se vrnila približno mesec dni po koncu zelo resne zveze, ki je trajala dve leti. Ni dolgo minilo, ko sem spoznala, da mi Tinder sploh ne pomaga, prej obratno. Po nekaj zelo čudnih in propadlih zmenkih sem se odločila v popolnosti osredotočiti nase in uživati v vseh 'po-razhodnih' klišejih. Biti brez Tinderja je odličen občutek. Pozornost je super, ampak biti v zvezi s samim seboj je veliko bolje."

– Vanja

"Razlogi, zakaj nisem na Tinderju: niz super neprijetnih, dolgočasnih in bizarnih zmenkov – vključno s tipom, ki je izgledal približno 0 % kot njegova profilna fotka, in enim, ki se je hvalil s svojo odvisnostjo od zdravil proti bolečinam – ki so se ponavljali iz dneva v dan. Zato sem se odločila narediti premor. Kljub temu da sem imela z nekaterimi preko aplikacije sorodne interese, sem spoznala, da v resničnem življenju temu ni tako, zaradi česar se je vsak zmenek končal z razočaranjem. Poleg tega se mi je ničkolikokrat zgodilo, da sem komu po en teden pozabila odgovoriti na sporočilo ali pa sem po zmenku brez posebne razlage preprosto izginila z obličja Zemlje. Zmenkovanje je postalo preveč enostavno in ni zahtevalo skoraj nič truda. Moje življenje je brez aplikacij za zmenke bolj sproščeno, več časa imam za svoje prijatelje in manj časa porabim za izmišljanje pametnih stvari, ki bodo hkrati zvenele modro, iznajdljivo in seksi – za nepoznane ljudi, ki so slučajno izbrali dobro profilno fotko. Čeprav se moje romantično življenje ni pretirano spremenilo, odkar sem prenehala z uporabo Tinderja, sem prepričana, da iskanje partnerja zahteva veliko več kot samo oceno tega, kakšna je vrednost neke osebe glede na njen citat v kategoriji 'O meni'. A vendar tu in tam še vedno odprem aplikacijo – zgolj, da preverim, če je kaj novega. Zaenkrat se mi zdi, da ne zamujam ravno veliko."

– Katarina

Imaš tudi ti kakšno podobno izkušnjo?

Deli jo z nami v komentarju pod to objavo ali pa nam napiši zasebno sporočilo in z veseljem jo bomo (anonimno) delili. :) 

Vir: Cosmopolitan.hr

Preberi še: To moški počne le z žensko, ki jo ljubi ali pa Strokovnjakinja razkriva, kaj v resnici pomeni, če SANJAŠ o BIVŠEM!

Priporočamo tudi: "Pismo mojemu srednješolskemu fantu: Vedno sem vedela, da si ti ta pravi."