Ženske s TO lastnostjo imajo VELIKO boljše spolne odnose (jo imaš tudi TI?)

No, tega 👇🏼 pa nismo pričakovali. 🤨

Ženske s TO lastnostjo imajo VELIKO boljše spolne odnose (jo imaš tudi TI?) (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 8. 2022

Neka britanska raziskava je razkrila, da se z bolj zadovoljivim spolnim življenjem lahko pohvalijo čustveno inteligentnejše ženske. 

Študija, ki je v svoj vzorec zajela več kot 2000 žensk (dvojčic), je pokazala, da višja kot je čustvena inteligenca, večjemu številu orgazmov se lahko posameznica nadeja.

In zanimivo: to premo sorazmerje velja tako za primere spolnih radosti v paru, kot tudi za solo zadovoljitve (torej masturbacijo).

Kakšne so čustveno inteligentnejše ženske in zakaj je temu tako?

Raziskovalci so prepričani, da je temu tako zato, ker znajo čustveno inteligentnejše ženske bolj prisluhniti svojim čustvom, pa tudi čustvom drugih ljudi.

Profesor Tim Spector, vodja raziskovalnega oddelka dvojčkov na kraljevi akademiji v Londonu in soavtorju študije, je povedal:

Že dolgo vemo, da čustvena inteligenca prinaša posameznikom številne prednosti v življenju, naša raziskava pa kaže, da vpliva tudi na naše zadovoljstvo v spalnici. Verjamem, da bodo izsledki študije v veliko pomoč vedenjskim in kognitivnim terapevtom, ki se trudijo ženskam pomagati izboljšati kvaliteto njihovega spolnega življenja.

Takšne ženske znajo izraziti svoje želje

“Prepričani smo, da ima čustvena inteligenca tako velik in tako neposreden vpliv na kvaliteto spolnega življenja žensk zato, ker je povezana s sposobnostjo izražanja spolnih pričakovanj in želja partnerju,” je povedala vodja raziskave, Andrea Burri.

Dodala je še, da sumijo, da obstaja močna povezava z uživanjem pri seksu tudi s sposobnostjo uporabe domišljije in z občutki nadzora med spolnim aktom.

Za vse ženske, ki imajo težave z doseganjem vrhunca ali pa orgazma sploh ne morejo doživeti, so to torej dobre novice.

Spolna psihoterapevtka, Paula Hall, je v to prepričana:

“Čustvena inteligenca se kaže kot eden najpomembnejših dejavnikov, ki lahko pomaga pri premagovanju težav s spolno zadovoljitvijo.

Če se zavedamo svojih čustev, znamo zaznati problem in to tudi skomunicirati, bomo vsekakor lažje rešili svoje težave.”

Fotografije: Shutterstock, GIPHY

Preberi še: Otroci, rojeni v TEM mesecu, so najbolj posebni (+razlog, zakaj!)

Priporočamo tudi: "Šla sem na masažo stopal in nepričakovano doživela orgazem" (VROČA osebna izpoved)