Ženska, ki jo moški najpogosteje izberejo za ljubico, je ...

Si se kdaj vprašala, kako moški, ki vara, izbere svojo ljubico? Proces izbire nikakor ni naključen in zelo verjetno gre za osebo, ki jo poznaš, tvoj dragi pa jo pač pozna še bolje.

Ženska, ki jo moški najpogosteje izberejo za ljubico, je ... (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2022

Pogosto mislimo, da je ljubica mlajša, lepša in bolj postavna. Prestavljamo si jo kot sproščeno, vedno nasmejano, z očarljivim smehom in kot nekoga, ki vedno vidi le njegovo pozitivno plat.

Medtem ko imajo ljudje različne razloge za nezvestobo, pa je eden izmed najbolj zanimivih vidikov to, kako v resnici izberejo osebo, s katero se odločijo prevarati svojega partnerja.

Varanje je pogosto dojeto kot posledica nenadne odločitve. Na primer, očarljiva oseba, ki se ji ne moreš upreti, ti spodnese tla pod nogami ali pa se po pijani noči zbudiš v postelji nekega tujca.

Kakorkoli, na spletni strani za zmenke Ashley Madison odkrivajo, da temu ni ravno tako. "Drugo" žensko namreč pogosto opisujemo kot fatalno, skrivnostno in neustavljivo privlačno.

No, če sumiš, da ima tvoj partner afero, obstaja velika verjetnost, da jo ima z nekom, ki ga/jo poznaš!

27 % sodelujočih v omenjeni raziskavi je povedalo, da če bi bili v nesrečnem razmerju in bi se odločili za stransko zvezo, bi najprej pristopili k osebi, ki jo že poznajo kot prijatelja. Nekoliko manj, 23 %, pa bi se jih odločilo za tujca, ki so ga spoznali v baru ali na potovanju.

Kar pomeni, da ti nujno ni treba skrbeti, da se bo tvoj dragi med zabavo zunaj s prijatelji zapletel z drugo žensko.

S kom torej varajo?

Recimo: s sodelavkami, svojimi prijateljicami, tvojimi prijateljicami ... In tako naprej. Kar ima smisel. Ko se v službi enkrat splete prijateljstvo, se lahko čustva enostavneje razvijejo. Tako se konec koncev začne večina razmerij in teh čustev vedno ne gre zatreti, četudi si že v dolgotrajnem razmerju. Poleg tega pa je že tako težko spoznavati nove ljudi – še posebej, če imaš ustaljeno rutino ali celo družino.

Čeprav se zdi afera z osebo, ki jo že poznaš, najenostavnejša izbira, pa ima tudi veliko večji potencial, da se vse skupaj zelooo grdo konča.

Še en osrednji motivacijski dejavnik za varanje je zadovoljiv seks. Prav tako pa tudi pomanjkanje občutka zaželjenosti in pozornosti partnerja.

Zato, če sumiš, da te tvoj partner vara, bodi še posebej pozorna na to, s katero "prijateljico" se zadnje čase najraje druži v prostem času.

Preberi še: Najpogosteje "googlana" vprašanja o seksu kažejo, kako MALO v resnici vemo o njem!

Priporočamo tudi: "Imam 'sugar daddyja', da lahko preživljam sina" (žalostna izpoved obupane ženske)