Želje, ki si jih za to leto izrecita s posebno pomenljivim tonom!

Čeprav korakamo proti koncu januarja, je še vedno čas za kovanje zaobljub. No, ali pa če raje rečemo skupnih 'želja'. Spodaj najdeta nekaj idej za želje, ki si jih za to leto izrecita s posebno pomenljivim tonom!

Želje, ki si jih za to leto izrecita s posebno pomenljivim tonom! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 1. 2018

Kaj ko bi si letos namesto zaobljub, raje izrekla nekaj želj za partnersko zvezo. Kot za rojstni dan. Ali pa kot za novo leto, le da jih tokrat izrecita eden drugemu, in to s posebno pomenljivim tonom.

Želje, ki si jih za to leto izrecita s posebno pomenljivim tonom:

1 Zaželita si, da bosta razumno ravnala ob prepirih

Tega se seveda ne dogovorita med prepirom. Noben par ni imun na prepire, če pa se bosta dogovorila, kako se bosta spopadla z njimi, je to že pol uspeha. Zapomnita si, da nihče nima prav ali narobe.

Prepriri se včasih zgodijo tudi zaradi dejstva, da želimo biti slišani in razumljeni. Treba se je poslušati in biti slišan. Morda si tvoj partner želi le, da rečeš, da razumeš, kako se počuti.

2 Zaželita si, da si bi vzela več časa drug za drugega

Ob delu, partnerskih dolžnostih in drugih zadevah, ki zahtevajo naš čas, pogosto zanemarimo partnerski odnos in si najmanj časa vzamemo prav za partnerja. Določita dneve, ko bosta preživela prosti čas skupaj. To ne pomeni, da bosta ležala na kavču in gledala TV ali pa brskala vsak po svojem telefonu. Pojdita na večerjo, se pogovarjajta, se skupaj lotita novega hobija.

3 Zaželita si, da bi izboljšala način komunikacije

Komunikacija je nujna za vsak uspešni partnerski odnos. Če želita povedati nekaj čustvenega, povejta to na čimbolj preprost način. Govorita v prvi osebi. Recita 'čutim', namesto 'ti vedno' (to zveni kot obtožba). Če te partner kritizira, poskušaj prepoznati njegovo skrb in se ne postavi takoj v obrambo.

4 Zaželita si, da bi si pokazala, kako cenita drug drugega

V odnosu se pogosto hitro udomačimo in tako pogosto pozabimo partnerju pokazati, da ga cenimo in spoštujemo. Če mu ne boš tega povedala na glas, morda sploh ne bo vedel, koliko ti pomeni.

Pohvali majhne in velike stvari. Denimo pripravo zajtrka, če te odpelje v službo … Povej mu, da ti to veliko pomeni, zlasti ker veš, da ima tudi on veliko dela.

5 Zaželita si, da tisto, kar vaju muči, postane nekaj, iz česar se lahko učita

Namesto da v mislih kar naprej sestavljaš seznam stvari, zaradi katerih te partner jezi, poskušaj na njem odkriti stvari, po katerih se razlikuje od tebe. Tako boš začela razmišljati malce bolj široko in boš svoje razmišljanje usmerjala v pozitivne plati namesto v negativne.

6 Zaželita si, da bi bila manj časa pred zasloni

Če telefonu ali računalniku posvečaš več časa kot svojemu partnerju, to lahko povzroči kar precej težav v odnosu. Odločita se, da se bosta v letu 2018 vedno odpovedala telefonom, ko bosta skupaj. Osredotočita se drug na drugega, ne pa da med skupno večerjo v restavraciji všečkata objave drugih ljudi.

7 Zaželita si vsak mesec novo skupno izkušnjo

Skupaj sestavita seznam stvari, ki bi jih rada preizkusila, ali pa krajev, ki bi jih rada obiskala. Morda bosta odkrila novo skupno strast, ki vaju bo še bolj zbližala in ustvarila nove spomine, ki bodo skovali še trdnejšo vez med vama.

8 Zaželita si raziskovanje erotičnih fantazij

Če v vajini spalnici vlada mrtvilo, naj bo novo leto priložnost za malce prevetritve. Spregovorita o medsebojnih erotičnih fantazijah. Tako bosta odprla neko novo obliko komunikacije ter si pokazala, da si zaupata in skupaj izboljšala spolno življenje.

Članek je bil objavljen v reviji Liza (11. 1. 2018)
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej

Preberi še: 5 stopenj intimnosti: Na kateri se nahajata vidva?

Priporočamo tudi: Horoskop - Kateri mesec v 2018 bo zate (glede na tvoje znamenje) najugodnejši?