"Že pet let govori, da jo bo zapustil. Jo bo?"

16. 5. 2016
"Že pet let govori, da jo bo zapustil. Jo bo?" (foto: Profimedia)
Profimedia

Partnerska svetovalka Melita Kuhar odgovarja bralki, ki jo pesti zveza s poročenim moškim.

Vprašanje bralke

Draga Melita, spremljam vaše članke, pa nisem zasledila nič na temo o ljubicah. Imam 29 let, svoje podjetje, stanovanje in prijazne prihodke, a moj moški je poročen drugje. Pravi, da bo zapustil ženo in otroka, to poslušam že peto leto. Verjamem obljubam, ker ga imam rada in res res želim biti z njim. A ko ga o tem vprašam, ponovno pove, da naj še malo počakam, potem pa se ne javi tudi po nekaj tednov skupaj. Kaj naj naredim? Ali bo res kdaj zapustil ženo in prišel k meni? Hvala za vaš čas.

Odgovor Melite Kuhar

Ker nimam steklene krogle, da bi videla v prihodnost, ne morem pritrditi vaši goreči želji. Po ameriških raziskavah sodeč zgolj šestnajst odstotkov moških, ki so imeli poleg žene še ljubico, je res zapustilo ženo in se poročilo s poprej ljubico. Ostali so ostali naprej živeti z ženami in otroki, čez vikende in praznike so seveda bili doma v krogu družine, ljubica ga je dobila zgolj kak dan v tednu, ko se je doma zlagal, da ima veliko dela v službi. Saj poznamo te izgovore in laži, kajne?

Zato, draga bralka, dvomim, da bo prišel k vam za stalno oziroma, da bi si želel z vami oblikovati novo in srečno trajno zvezo. Saj, če bi to hotel, bi verjetno kak korak v to smer naredil že naredil kakšno leto nazaj. Se pravi, da njegove besede ne potrjujejo njegovih dejanj. Sploh pa je znak, da ne misli resno z vami ta, da izgine z vaših »radarjev«, ko preveč pritiskate nanj, naj se že enkrat odloči. In še nekaj v premislek: ali se vam ne zdi škoda vaših let, mladosti, vseh potencialov, ki bi jih lahko dali nekemu drugemu moškemu? Seveda bi bilo potrebno pred tem prekiniti z ljubimcem, se sprijazniti z izgubo in si dovoliti biti žalostni in jezni, nato pa počasi le zaupati ljubezni nekoga drugega. Čas celi vse rane in ne bojte se obrniti novega lista v svojem mladem življenju. Če boste zgolj čakali na ljubimca, da spregleda in začne spoštovati vašo ljubezen, se boste verjetno načakali praznih obljub in samote. A odločitev je seveda vaša!

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica. Dosegljiva sem na tel.št. 031 666 168. Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali me kaj povprašali, pišite na: info@svetovalnica.si.

Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi socialnem omrežju www.facebook.com/Svetovalnica.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ