Strokovnjaki: Moški toooliko časa preživijo na stranišču iz TEGA razloga (in ne, ni velika potreba)

Vsakdo od nas mora občasno obiskati stranišče iz takšnega ali drugačnega razloga. No, nedavno odkritje o moških in njihovih tamkajšnjih navadah pa te lahko preseneti!

Strokovnjaki: Moški toooliko časa preživijo na stranišču iz TEGA razloga (in ne, ni velika potreba) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2022

Videti je, da je na svetu veliko moških, ki stranišča ne uporabljajo samo za opravljanje malih in velikih potreb, ampak (tudi) iz enega popolnoma drugega razloga!

Si bila do zdaj prepričana, da je povod za to, da se tvoj dragi bolj pogosto odpravi na stranišče, nekaj "umazanega"? Ne bo držalo.

Zaskrbljujoče število moških naj bi se namreč na stranišče zatekalo zgolj zaradi malo miru in tišine po zelo stresnem dnevu!

Raziskava podjetja Pebble Grey je pokazala, da moški kar 7 ur na leto preživijo v kopalnici (na stranišču), kjer se skrivajo pred nadležnimi partnerji, preveč živahnimi otroci ter da bi se izognili opravilom ali nemoteno brskali po mobitelu.

Kot je za Mirror povedal eden izmed odgovornih, vsi potrebujemo nekaj časa zase in kopalnica je očitno najbolj primeren prostor za to. V njej imamo mir in se lahko vsaj za kratek čas odklopimo od zunanjega sveta.

"Kot so pokazali rezultati, sta mir in tišina sveta in očitno je, da moški izkoristijo priložnost za to vsakič, ko lahko – najpogosteje v kopalnici."

No, ista raziskava je ugotovila tudi, da kar enega od desetih moških pri njihovem "času zase" v kopalnici vseeno nekaj zmoti.

Nič čudnega, da si moški tako želijo pobegniti od vsakdanjega življenja. :)

Še nekaj zanimivih podatkov omenjene raziskave:

  • kar 45 odstotkov moških s težavo najde čas zase
  • 25 odstotkov jih je povedalo, da njihov partner ne razume, kako zaposleno življenje imajo v resnici
  • prav tako 25 odstotkov jih je celo priznalo, da če se ne bi mogli občasno "skriti" v kopalnico, ne vedo, kako bi zdržali
  • 23 odstotkov pa je označilo kopalnico (stranišče) za njihov "varni prostor"

Zato naslednjič, ko boš opazila svojega dragega, kako hiti proti kopalnici, o njem ne misli slabo. Morda ima le polno glavo in si želi nekaj časa na samem.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Ali lahko dobiš boljšega moškega, kot ga imaš? To PRAVILO ti bo dalo odgovor

Priporočamo tudi: 'Pomembno je da veš: V svoji osamljenosti nisi sama'