Zapis zgrožene Slovenke: "Živim z očetom in pri mojih 30-ih mi je zdaj predlagal TO"

"Saj ne vem, naj se jokam ali smejim, se mi pa zdi očetova ponudba skrajno neprimerna."

Zapis zgrožene Slovenke: "Živim z očetom in pri mojih 30-ih mi je zdaj predlagal TO" (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2022

"Kaj naj si mislim o očetovi ponudbi?" se v zapisu sprašuje Slovenka.

"Kmalu bom 30. Sem samska po lastni izbiri, še vedno živim doma z očetom.

Zase imam celo zgornje nadstropje hiše, skupno imava z očetom samo kuhinjo. Zadnje čase vedno pogosteje opažem, da bi rad, da si najdem moškega. Si ga ne želim, ker za sproti jih imam, samo to niso tisti, da bi katerega imela doma. Enostavno se ne vidim, da bi s kom živela. Tako, kot je, mi ustreza. Očetu očitno ne. Zdaj mi že nekaj časa ponuja, da bi hišo predelala tako, da bi imela tudi jaz svojo kuhinjo in ločen vhod.

Zadnjič pa je prišel na idejo, da mi za tridesetko podari povečanje dojk, bojda zato, da bom lažje ujela moškega, ker moškega je danes težko ujeti na naravni videz in brez 'jošk'.

Saj ne vem, naj se jokam ali smejim, se mi pa zdi očetova ponudba skrajno neprimerna in to sem mu tudi povedala. Zdaj je užaljen on!" je potožila.

"Udaril me je le enkrat, hujše je bilo verbalno nasilje" (resnična izpoved Slovenke)

To ji je odgovoril en uporabnik:

"Oče ima prav kar se tiče tega, da si želi, da dobiš 'nadomestek'. Ni pa problem tvoja postava (kakršnakoli že je), ampak tvoj pristop.

To, da imaš moške za sproti, pomeni, da niti ne iščeš partnerja, ampak samo nekoga, da te popraska tam, kjer te srbi tisti trenutek.

Oče si verjetno želi več zasebnosti (zase in zate).
Zasebnosti v smislu:
– da lahko on pripelje v hišo kogar hoče
– da ne gleda tvojih 'za sproti' moških

S temi 'za sproti' delaš sama sebi škodo, ker dobri moški žensk s takim pristopom ne iščejo (vsaj ne za partnerko).

Veliko žensk v današnjih časih pravi: 'ne rabim moškega', zraven pa fehtajo očete/sodelavce/prijatelje/sosede, da ji pomagajo pri raznih opravilih (prestavljanje težjih bremen, prevoz, ko so brez avta oziroma ne morejo same voziti, …). Da ne grem v finančne prednosti, ki jim imata partnerja, ker dva prihodka avtomatsko pomenita višji standard življenja za oba (čeprav moškemu ponavadi ni toliko pomembno, koliko ženska zasluži, če ima sam dobro plačo).

Pri 30-ih je že čas, da nehaš misliti samo nase in na svoje udobje ter prevzameš del odgovornosti, ki jo (tako moški kot ženske) imamo do prihodnih rodov. Če bi se vsi obnašali tako sebično, bomo (po lastni izbiri, očitno) izumrli."

Slovenka potožila, da mož po intimnosti gleda porniče, in dobila TA odgovor (od moškega!)