"Zanosila sem s 13 let mlajšim in hotela narediti splav - TAKŠNO je moje življenje eno leto kasneje"

6. 9. 2023
"Zanosila sem s 13 let mlajšim in hotela narediti splav - TAKŠNO je moje življenje eno leto kasneje" (foto: Profimedia)
Profimedia

Tole je zgodba Slovenke s preobratom, kakršnega nisi pričakovala.

"Stara sem 35 in nekaj mesecev nazaj sem spoznala 22-letnega fanta, s katerim sva se takoj ujela. Za svoja leta je zrel, medtem ko znam biti jaz pri svojih letih otročja, dopolnjevala sva se, imela sva se super, ampak ves čas sem se zavedala razlike v letih in sem vse skupaj vzela kot zabavo in uživala v najboljšem seksu, kar sem ga doživela.

Ker je sčasoma začel pritiskati name in se želel spustiti v resno zvezo, sem tri tedne nazaj z njim prekinila stike. In kmalu zatem izvedela, da sem noseča. Kljub tabletam in kljub mojim letom. In kljub temu, da si otrok nikoli nisem želela.

In zdaj se je vse spremenilo. Otroka želim obdržati. In fanta ljubim, kot nisem nikogar do zdaj. Ves čas sem ga, le da si nisem upala priznati.

Po drugi strani pa se zavedam, da je edina razumska rešitev splav. Oba sva sicer zaposlena (on študira ob delu), ampak moje delo je vezano na nenehna potovanja in temu se nisem pripravljena odpovedati. Prav tako nihče od mojih ne bi sprejel toliko mlajšega fanta.

Razdvojena sem in ne vem kaj naj naredim.

Sem v šestem tednu nosečnosti in časa za razmišljanje ravno nimam. Fant ne ve ničesar o nosečnosti, saj se bojim, da me bo poskušal prepričati naj ga obdržim, jaz bi se pa kljub temu rada odločila sama.

Do zdaj sem bila vedno v zvezi s starejšimi. Nihče od teh 'zrelih in odraslih' ni imel pojma kaj je to romantika, pozornosti, nežnosti, predigra, … Vsi ti zreli osebki so iskali žensko, ki jim bo kuhala in opravljala druga gospodinjska opravila. Za razliko od tega fantka, ki zna odlično kuhati (jaz ne kuham) in sam skrbeti zase. Ampak žal to ne izbriše dejstva, da je zame absolutno premlad in čeprav sem prepričana, da bi predlagal, naj otroka obdržim, se zavedam, da ima še vse pred sabo. Razmišljala sem celo, da bi otroka obdržala in mu tega nikoli ne bi povedala. Enostavno me je strah se še bolj navezati nanj in se zavedati, da si bo čez par let morda našel mlajšo," je na slovenskem forumu zapisala ženska.

"Ženo sem zalotil v postelji z bivšim, zdaj pa ona krivi ..." (klic na pomoč obupanega Gorenjca)

A že kmalu se je ponovno oglasila:

2Da se vam malo javim. Vsem, ki ste mi predlagali, naj povem fantu in otroka obdržim – hvala. Včeraj sem mu povedala in mu rekla, da razmišljam o splavu. Prepričal me je, da ga obdržim. In ne samo to.

Nekako mu je uspelo, da so vsi dvomi in pomisleki preteklost. Uspelo mu je, da sem se začela otroka iskreno veseliti. Sama sebi se zdim smešna, ko pomislim kako sem komplicirala.

Morda sem pod vplivom hormonov, morda razmišljam romantično in naivno, ampak … srečna sem. Kot sem že napisala, sem bila do zdaj vedno v zvezi s starejšimi in nikoli se ob moškem nisem počutila tako varno, tako ljubljeno, spoštovano, … Kaj se bo zgodilo čez 10, 20 let, ne more nihče vedeti, ampak v vsakem primeru mi bodo ostali lepi spomini in otrok. Uživala bom v tem trenutku in se veselila otroka (pa tudi stikov s fantom, s katerim sva se zmenila da bova počasi gradila zvezo).

In zanimivo … Res je, da sem včasih spustila kakšno tabletko (kar se je zgodilo res poredko), ampak z bivšim sva pet let seksala brez zaščite (ni odobraval nobene vrste kontracepcije). Očitno mi je ta otrok usojen in očitno sem morala spoznati pravega," je zaključila.

No, pa se je po letu dni ponovno oglasila z veselo novičko:

"Spet se vam oglašam in verjetno se bo marsikdo od vas zgražal, ampak otroka sem obdržala. Imava 5 mesečno punčko Zaro in niti malo mi ni žal. To, da je fant toliko mlajši, se je izkazalo kot velika prednost. Službe nisem pustila, sem si samo malo vse skupaj prilagodila in moram priznati, da je večinoma fant tisti, ki otroka previja, hrani (ne dojim), skupaj hodimo na izlete, imamo se fajn, skratka ponosna sem nanj in ponosna sem na hčerko (imava res pridnega otroka) srečna sva in mi je čisto vseeno kaj si kdo misli," je povedala.

Kako lepooooo! 🥰

"Starša sem slišala, ko sta se o meni skrivaj pogovarjala, da sem ..." (izpoved žalostne Slovenke)

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave