"Zaljubljena sem v prijatelja. Kaj naj storim, naj mu povem?"

Biti v bližini osebe, s katero lahko podnevi ali ponoči deliš smeh in solze, je eden najlepših občutkov na svetu, a kaj ko se linija prijateljstva med moškim in žensko lahko zabriše …

"Zaljubljena sem v prijatelja. Kaj naj storim, naj mu povem?" (foto: Unsplash/bewakoof) Unsplash/bewakoof
5. 9. 2017

Z najboljšo prijateljico si deliš veselje in žalost, življenjske uspehe in težave, prijetna doživetja in nepozabne pogovore … Navadno si do njih popolnoma iskrena, kajne?

Kaj pa do prijateljev?

Največja past pri prijateljstvu med moškim in žensko se skriva v potencialnih napačnih signalih:

Polni nevarnosti so pogovori o seksu, ki jih lahko eden od vaju napačno razume in sprejme kot namig – še zavedaš se ne, kako hitro se lahko kaj vname!

Tudi odkriti pogovori in zaupanje, ki se zaradi njih vzpostavi med vama, je lahko zavajajoče – takšno zaupanje namreč iščemo pri partnerju!

Nevarni pa so tudi trenutki, ko mu razkriješ svoja prava čustva – sploh, če vključujejo njega!

Če preskoči ljubezenska iskrica in se zaljubiš v najboljšega prijatelja,

kar pravzaprav niti ni tako redek pojav, je priznanje lahko za vajin odnos pogubno – lahko ga sicer samo poslabša, lahko pa ga popolnoma prekine!

Naj svoja čustva raje obdržim zase?

Zakaj bi zadrževala čustva zase? Prijateljstvo, kjer je pod krinko srčika tvojega čutenja, nima pomena!

Navsezadnje pa tudi največje skrivnosti pridejo na plano, pa čeprav misliš, da so v tebi zapečatene za vedno.

Jezik se lahko še kako hitro razveže in razkrinka skrivnost, za katero se skriva divje utripanje tvojega srca.

Bodi odkrita!

Če misliš, da je prikrivanje resnice in najglobljih čustev, edina prava rešitev za vajino prijateljstvo, pa čeprav boleča zate, se motiš – bolje je, da si odkrita.

Navsezadnje, če v življenju nikoli ne tvegaš, te tudi sreča morda ne bo srečala in ti posledično nikoli ne boš vedela, kaj bi se lahko zgodilo … Morda je pa ravno tvoj najboljši prijatelj pravi partner za ustvarjanje skupne prihodnosti.

Tudi če boš izgubila prijatelja, si zapomni, da je v življenju veliko več vredno to, da si iskrena do sebe in do drugih.

Preberi še: To so trije najbolj kompatibilni pari astroloških znamenj (ki bodo skupaj za vedno!) ali pa si OGLEJ: Najlepše zaročne fotografije leta 2017 z najbolj čarobnih destinacij (FOTO)