Zakoni ljubezni: Z osebo, s katero si, nisi po pomoti

S komerkoli si trenutno v razmerju in ne glede na to, kakšno je to razmerje, Chris Prentiss, avtor uspešnice Zakoni Ljubezni, trdi, da dana situacija nikakor ni nekakšna pomota, slučaj ali naključje.

Zakoni ljubezni: Z osebo, s katero si, nisi po pomoti (foto: Profimedia) Profimedia
28. 7. 2019

Vesolje pripelje ljudi v naše življenje po vnaprej pripravljenem načrtu. Tudi na videz naključno srečanje je v resnici del naše usode.

Naj trditev ponazorimo z naslednjo resnično zgodbo iz avtorjevega življenja:

"Moja žena Lyn Hamguchi Prentiss, ki ima v celoti japonske prednike, je bila stara osemnajst let, ko je vstopila v stavbo, da bi si od sošolke izposodila knjigo. Ko je hodila čez avlo, je opazila svetlo zeleno mizo, natančno tako, kot jo je imel njen oče.

Ko je pristopila k mizi, je videla, da na njej ponujajo sivo in rumeno knjigo z naslovom Yi jing. Lyn je knjigo odprla in prebrala nekaj stavkov. Knjiga je zelo zapletena in napisana pred nekaj tisoč leti. Odložila jo je in pomislila, da bi si želela kasneje v življenju to knjigo preučiti."

Šestindvajset let kasneje je Lyn živela na najsevernejšem havajskem otoku Kauai. Ko je obiskala svojo prijateljico Takako in si ogledovala njene knjige, je med njimi zagledala Yi jing.

Vesela, da ji je po toliko letih ta knjiga spet prišla v roke, je knjigo vzela s police in jo pokazala Takako. In ta ji je rekla: 'Moj prijatelj je napisal to knjigo.' To je bila namreč ena od sedmih knjig o kitajski filozofiji, Yi jingu in delovanju vesolje, ki jih je Chris Prentiss napisal pod kitajskim psevdonimom Wu Wei.

Ko se je Chris naslednjič mudil na Kauaiu, ju je Takako predstavila.

Naključje? Chris je drugačnega mnenja:

"Vesolje je Lyn pripravilo na to srečanje že pred šestindvajsetimi leti. Šestindvajset let je po časovnih merilih vesolja manj kot bilijoninka zamaha kolibrijevih kril."

Tako vesolje deluje. Na neverjetne in čudežne načine povezuje osebe, ki spadajo skupaj.

"Lahko ste v sobi s stotinami ljudi, vendar je oseba, h kateri vas vleče, oseba, ki jo je vesolje izbralo, da se z njo spoznate."

Na nek način so vsi odnosi vnaprej pripravljeni.

Vse se zgodi z razlogom!

Eden od zakonov ljubezni nas uči, da je vesolje popolno in da vedno deluje v našo dobrobit.

In zatorej velja, da je oseba, s katero si trenutno v odnosu, zagotovo prava oseba zate v danem trenutku tvojega življenja.

Odnos v katerem si, je odnos, v katerem naj bi bila, zato, da bi iz njega dobila, kar naj bi iz njega dobila: informacije, modrost, moč in izboljšanje sebe.

Sliši se čudovito, pa vendar ... zakaj potem v danem trenutku stvari niso tako zelo čudovite in popolne?

Chriss Prentiss je v tem oziru jasen:

"To ne pomeni, da morate ostati v odnosu, če vam zadaja bolečine ali ni zadovoljiv, temveč da naj bi bili v njem, kolikor boste v njem; z učenjem zakonov ljubezni boste morda dejansko ustvarili najčudovitejši ljubeč odnos, ki bo trajal do konca življenja."

Nikakor torej ne gre za to, da sprejmemo nevzdržno situacijo ali celo zlorabo v našem odnosu. Včasih je informacija, ki jo moramo prejeti, dejansko opozorilo:

"Opozorilo, da se morate umakniti, preden boste poškodovani. Učenje iz okoliščin v življenju ne pomeni, da morate biti nekomu predpražnik ali vreča za udarce. Če ste fizično ali čustveno v nevarni situaciji, poiščite podporo in se zaščitite."

Obstaja mnogo razlogov, da se človek sploh znajde v takšnem odnosu, med drugim je ta lahko tudi to, da se moramo naučiti sebe bolj ceniti, da bomo poslej znali pretrgati nevarna razmerja in se naučili osredotočiti na to, kar si zaslužimo.

Koga privlačimo, ni naključje!

Ključna, a pogosto pozabljena sestavina dinamike v odnosu je, da k sebi privlačimo ljudi, ki se skladajo s trenutno stopnjo našega razvoja.

Nagnjeni smo k temu, da predvsem razmišljamo o tem, kakšnega partnerja si želimo v življenju, vendar je enako pomembno tudi, koga privlačimo s tem, kakršni smo ...

... in seveda: kdor mislimo, da smo!

Poleg dobre samopodobe obstaja še en zelo pomemben in tudi praktičen razlog za ljubezen do sebe. Ko se ljubite, zase tudi skrbite.

"Vaša samopodoba in vaš značaj sta dve od najbolj vrednih orodij, ki jih imate za gradnjo sanjskega odnosa. Vedenje, da ste vredni, in zaupanje, da si zaslužite čudovit odnos, sta dva ključna dejavnika v ustvarjanju te vrste odnosa. Če verjamete, da si zaslužite prvorazreden odnos, se ne boste zadovoljili s slabšim odnosom."

Ko boste stvari videli na nov način, se boste tudi odzivali na nov način. In kot rezultat naravnega zakona, zakona vzroka in posledice, boste ustvarjali nove rezultate.

"Vi ste zlato bitje v nesmrtnem vesolju, ki mu je namenjeno biti tu v tem magičnem trenutku, ko imate lahko sanjski odnos in še več."

Priporočamo v branje knjigo ...

Zakoni ljubezni - ustvarjanje sanjskega odnosa

Chris Prentiss je v knjigo 'Zakoni ljubezni - ustvarjanje sanjskega odnosa' vtkal štirideset let proučevanj starodavnih zapisov, še posebej stare kitajske filozofije. Zakone ljubezni je pred tem preizkusil tudi v svojem življenju in o njih pisal knjige.

Knjiga Zakoni ljubezni ima moč, da preoblikuje tvoje razmišljanje, pričakovanja in vedenje tako, da boš postala prav takšna oseba, kot v resnici si, in k sebi privabila in zadržala prav takšen odnos, kot si ga želiš, in, kar je najpomembnejše, da boš prejela ljubezen, ki si jo zaslužiš.

Preberi še: Nenavadni kraji, na katerih moraš vsaj enkrat v življenju seksati

Priporočamo tudi: Harry in Meghan: Njuna čudovita ljubezenska zgodba (z vsemi podrobnostmi)