"Zakaj vsakič ko seksava, on zavzame položaj, da je obrnjen stran od mene?"

Na naše uredništvo večkrat priromajo kakšne težave, ki so povezane s spolnostjo. Tokrat smo odgovorili na naslednja štiri vprašanja.

"Zakaj vsakič ko seksava, on zavzame položaj, da je obrnjen stran od mene?" (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2016

1 Sem privlačna oziroma vsaj vizualno povprečna. Ampak vsakič ko seksam s fantom, ta zavzame tak­šen položaj, da je obrnjen stran od mene. Počasi bom stvar začela jemati osebno! V čem je štos?

To, da te med seksom noče gledati, ni toliko povezano s tvojo zunanjostjo kot z njegovimi čustvi. Stran se obrne zato, ker skriva svojo hladnost.

Med seksom se razgali tudi naša duša, ne le telo, zato takrat velikokrat lahko vidiš, kaj človek zares čuti do tebe. On zelo malo, zato se skriva.

2 Včasih sem želela seksati kar naprej, v zadnjem času pa se ne vzburim več ne glede na to, kako se moj fant trudi. Kaj se dogaja?

Na spolno slo vpliva nešteto dejavnikov in kadar se vse nesrečno ujame in domine začnejo padati, želja po spolnosti ugasne.

Najprej pomisli na čas, ko je bila tvoja pohota na vrhuncu. Kaj se ti je takrat dogajalo v življenju? Katere od teh stvari pa so zdaj drugačne? Koliko več imaš stresa, koliko manj spanca, koliko si telesno aktivna in predvsem, ali se je kaj spremenilo glede čustev do fanta? Te še vedno enako privlači? Kaj delata za to, da vajina zveza ostaja močna?

Velikokrat mislimo, da bo privlačnost enaka kot na začetku, in to brez našega truda, a žal to ne gre tako. Če si nista čustveno blizu, če ti ne daje občutka, da si ljubljena, se ti lahko pri seksu popolnoma posveti, pa še vedno ne bo vžgal iskre.

3 Kateri je najboljši položaj za 'ta hitrega'?

Odvisno od tega, kje se 'ta hitri' zgodi in kako sta oble­čena. Če bi rada na hitro, ko sta že v postelji, pa se vama ne da celo noč, ker sta utrujena, bi predlagal vse položaje z boka, da se ne utrudita preveč.

Če sta oblečena, morda celo v javnosti, pa mislim, da je od zadaj najboljši, njemu se niti ni treba sleči, ti pa se tudi hitro oblečeš, če vaju slučajno kdo zaloti ...

4 Minuto mi vzame, da imam orgazem sama s seboj, s fantom pa traja dlje. Zakaj?

Orgazem se zgodi v možganih, in ne med nogami. Ko seksaš s fantom, imajo tvoji možgani več dela, ukvarjati se morajo tudi z njim, ne morejo se takoj skoncentrirati na veliki pok.

Ko pa se samozadovoljuješ, teh motenj ni. Si zbrana in osredotočena le na eno stvar, sebe in svoj orgazem, zato ta pride veliko prej.

Pripravil: Simon Zajc

Preberi še: Koliko nas v odnosu zares osrečuje seks? Tole te zna presenetiti! ali pa Je še mogoče rešiti odnos, ko začne ljubezen ugašati?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri