6 razlogov, zakaj moški V RESNICI varajo

Moški varajo z razlogom, trdi Veronika. A preden spoznaš razloge, si preberi Veronikino zgodbo.

6 razlogov, zakaj moški V RESNICI varajo (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2016

Večina žensk raje zavzame distanco do vezanih moških, kot da bi se vsiljevale za vsako ceno. Veronika je drugačna: svet ljubezenskih trikotnikov izkuša v pregovorno nehvaležni vlogi 'tretje', in se nad tem niti ne pritožuje več.

Priznava, da se je vedno raje zapletala z moškimi, ki so bili zasedeni, kot z nevezanimi. Predvsem se ji to zdi veliko bolj zabavno in razburljivo.

Na osnovi izkušenj je izdelala strategije, kako se jim približati ali povedano drugače: postala je dobra poznavalka moške duše.

Trdno zastopa mnenje, da so moški, ne glede na to, v kako resni zvezi so, na določeni stopnji pripravljeni v svoje življenje sprejeti drugo žensko.

Ko je Veronika, prevajalka po poklicu, za nekaj mesecev odšla na izpopolnjevanje v Francijo, se je tam znašla s pisano druščino drugih ljubiteljev Francije in vsega francoskega.

Še najbolje se je ujela s Toddom iz Anglije. Tistih nekaj mesecev sta skupaj hotela izkoristiti vsak trenutek, saj sta vedela, da bosta kmalu morala domov.

Njuno tesno prijateljevanje je sprejemala neobremenjeno, a s časoma si je morala priznati, da to prehaja v nekaj več.

Neko noč, ko je prespala pri Toddu, je bil slednji ravno v kopalnici, ko je zazvonil telefon. Na telefonski tajnici je nato slišala ženski glas, ki je pripovedoval kipečo ljubezensko izjavo, ki se ji je v tistem trenutku zdela precej odurna.

Nato jo je zajel razburkan val čustev, občutila je jezo, ponižanje in nezaupanje. Bilo je prvič. Vrnila se je domov, prejšnje rane so se celile, in na zabavi je spoznala moškega, ki ji je takoj povedal, da ima dekle.

V viharju čustev: med krivdo in užitkom

Kljub temu sta ognjevito plesala in prav kmalu pristala pri poljubljanju. Izmenjala sta si telefonski številki in se začela sestajati. Veronika je v tem času občutila nasprotujoča si čustva: po eni strani jo je mučil občutek krivde, po drugi strani pa je začela vse bolj uživati v njuni zgodbi.

Ujeta v nekakšen začaran krog je s časom izgubila predsodke: “Nisem ga prisilila v varanje. Dala sem mu le priložnost in on jo je izkoristil.”

Nikoli ni iskala priložnosti, da bi namerno uničevala zveze, a je kljub temu zlahka naletela na moške, ki so bili pripravljeni na to, da postane njihova začasna intimna prijateljica. Pri navezovanju stikov z njimi Veronika nikoli ni imela težav:

“Ko sem začutila, da je med nama tisto vznemirljivo trenje, sem mu začela poklanjati veliko pozornosti – od srečanj v baru, kosil, elektronskih pisem, sms sporočilc. Postajala sva vedno boljša prijatelja in ko mi je moški počasi razlival svojo dušo, je bilo vedno več možnosti, da postaneva še intimneje povezana.”

Moški ji predstavljajo izziv. Nikoli ne zahteva, naj zapustijo svoja dekleta, niti ne išče pretirane navezanosti. “Živim za trenutek,” pravi. “Zabavam se, imam prijatelja in ljubimca, pa še z naporno resnično predanostjo drugemu se mi ni treba ukvarjati.”

Prava strategija – ključ do uspeha

Morda se sprašujete, kako ji uspeva. Le po kakšnem skrivnostnem receptu ji uspeva moške zvabiti v svoj objem? Trdi, da je zelo preprosto.

Potrebna niso nobena seksi oblačilca ali govorjenje v zapeljivem tonu v stilu Samanthe iz Seksa v mestu. Večina žensk po Veronikinem mnenju na tak način ne doseže večjih učinkov, saj delujejo umetno, popačeno in po svoje nedostopno.

“Sama imam 172 centimetrov, športno postavo in iskriv nasmeh. Verjeli ali ne, moške najbolj očara prav slednji.”

Veronika je ženska, ki je zadovoljna sama s sabo, zato je vedno sproščena, odprta in zanimiva sogovornica. Pravi, da je najpomembneje, da ženska pokaže svoj pravi jaz, namesto da poskuša igrati različne vloge, ki naj bi ‘vžgale’ pri tipih.

“Samozavest in iskrena radovednost sta vse, kar potrebuješ, da osvojiš moškega.”

Veliko moških, ki jih pozna, se pritožuje, da so jih njihove ženske poskušale spreminjati. Ni jim bil všeč njihov stil oblačenja, prijatelji, služba. Zato so ženske tipa Veronika zanje najboljša tolažba (beri: pobeg).

Ko moški prestopi mejo

Moški varajo z razlogom, trdi Veronika. Za tisto trenutno šibkostjo se ponavadi skriva nekaj več. Gre za določene nagibe oz. situacije, ki kličejo k skušnjavi.

Moški, ki je v razmerju z žensko, s katero se odlično razume, vendar je ne ljubi: moški se morda niti ne zaveda, da v njegovi zvezi nekaj manjka, a vseeno v nezavednem čuti, da bi rad doživel nekaj drugačnega, vznemirljivejšega. Prav zato si poišče ‘nadomestek’, ki predstavlja izgubljeni del.

Moški v rutinskem razmerju: gre za moškega, ki ga večletna zveza že utruja, saj je postala navada in sama sebi namen, zato išče nove izzive, da bi vnesel v svoje življenje nekaj tiste pestrosti, ki jo pogreša v svojem zasebnem življenju.

Moški, ki se boji izgubiti neodvisnost: Pravkar se je zaročil, na lepem se počuti neznansko utrujenega. Vse bi moralo biti rožnato, saj jo vendar ljubi, pa se počuti, kot da mu je kršena pravica do svobode. Skok čez plot mu zagotavlja občutek, da je še vedno nekdo, ki lahko neodvisno počne ali si vzame vse, kar hoče.

Moški, ki je sit domačih prepirov: neprestani prepiri zaradi malenkosti ustvarjajo v zvezi bojno polje, njegova posledica pa je čustvena oddaljitev in ohladitev pri partnerjih. Nenehno metanje polen pod noge v moškem prebudi občutek, da je pametneje biti neiskren in poiskati tolažbo drugje.

Moški, ki hoče več: ima občutek, da ga njegovo dekle zanemarja. Mogoče jo v postelji boli glava, ali pa živita skupno življenje na ločenih tirnicah, namesto da bi se njuni poti prepletali. Varanje se takšnemu moškemu ne bo zdelo pregrešno. Vzel si bo tisto, kar mu pripada.

Moški, ki je sam pod svobodnim soncem: poslovno potovanje. Osamljen v hotelski sobi pogleduje po ulici in si zaželi družbe. Slabo vest zatre z opravičilom, da se ni nikoli zgodilo, saj ženske tako ali tako ne bo nikoli več srečal.

Moški, ki je pregloboko pogledal v kozarec: z najboljšimi prijatelji v lokalu, kapljica preveč, drznost povečana, skušnjava vedno hujša ... Alkohol povzroči zmanjšanje samonadzora, pomanjkljivo razsojanje, kar lahko vodi v usoden korak, ki se ga morda naslednje jutro ne bo več spominjal.

Nasvet, da bo vaš moški samo vaš:

Bodite prepričane same vase. Moškim so všeč ženske, ki izžarevajo energijo in notranjo usklajenost ter ne tarnajo neprestano o tem, kaj je in kaj ni prav. Predvsem pa zaupajte v vajino zvezo.

Ljubosumnost povzroči, da resničnost začnete dojemati izkrivljeno in v vsakem njegovem gibu vidite znak za preplah.

Toda pozor, ni dima brez ognja!

Zanj neobičajne geste, darilca in nenavadna pozornost lahko pomenijo tisto, česar ste se najbolj bale. Na žalost.

Če vas po eni strani vas razvaja:

  • Prej vam ni nikoli prinesel darila kar tako, zdaj vas na ponedeljkovo popoldne preseneti s šopkom vrtnic.
  • Posveča vam nenavadno veliko pozornosti, vozi vas na izlete, pripravlja sladka presenečenja.

Po drugi strani pa:

  • Mora zaradi povečanega obsega dela ostajati v podjetju do poznih večernih ur.
  • Postane skrivnosten glede denarnih zadev – varanje ni poceni zadeva.
  • Prepirata se kar tako, brez razloga, saj se počuti krivega, pa ne ve, kako bi to izrazil.
  • Spremenijo se njegove ustaljene spolne navade – hoče manj ali več.
  • Spremeni zunanji videz, uporablja drug parfum in kozmetiko, kupi si novo obleko drugačnega stila ...

Napisala: Petra Mak

Preberi še: 9 sledi, ki kažejo, da je vajina ljubezen zelo globoka