Je bil prvi zmenek bolj "meh" kot "WOW"? Zato moraš nujno na drugi zmenek!

Spoznala si fanta, pristala z njim na zmenku, pogovor med vama je stekel, fant je bil simpatičen in imela sta se lepo. Na koncu pa si vseeno rekla "meh" namesto "WOW".

Je bil prvi zmenek bolj "meh" kot "WOW"? Zato moraš nujno na drugi zmenek! (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2016

Naslednji dan ti fant, s katerim si bila na zmenku, spet piše, povabi te na drugi zmenek.

Že medtem ko bereš njegov sms, razmišljaš, če je sploh vreden tvojega časa. Vedno si namreč verjela, da bo pravi fant tisti, s katerim bo kemija instantna. Skratka ljubezen na prvi pogled, kajne?

Pa žal (pogosto) ni tako. Moraš se zavedati, da je prvi zmenek, tako kot na primer pisanje izpita, ki ga nekdo kljub vsem znanju ne opravi, lahko enako stresna situacija.

V nadaljevanju si preberi, zakaj dati nekomu še eno priložnost, tudi če te prvič pusti malce hladno ...

Neely Steinberh, terapevtka za razmerja, svetuje, da si po zmenku zastaviš ti dve vprašanji: Sem se imela na zmenku dobro? Me fant vsaj malo privlači?

Če si na obe vprašanji odgovoriš pritrdilno, potem mu daj še eno priložnost. Že na drugem zmenku boš ugotovila, če se iz tega lahko razvije kaj več.  

Ne razmišljaj samo o tem kaj hočeš, ampak tudi o tem kaj potrebuješ

Hočem fanta, ki je visok, seksi, duhovit, šarmanten, kavalir … itd.

Super je, da imaš kriterije, ki jih mora tvoj fant izpolnjevati. Ne pozabi pa, da je razlika med tem kar hočeš in kar potrebuješ, lahko velika.

Laurel House, avtorica knjige Screwing the Rules pravi, da četudi dobiš v življenju vse kar hočeš, te to ne bo nujno osrečilo.

Pred naslednjim zmenkom torej premisli, če je fant, poleg tega da je neizmerno privlačen, tudi primeren zate.

Bi si z njim lahko predstavljala prihodnost?

Ni vsega kriv on

Včasih je prvi zmenek lahko slab tudi zaradi tebe. Mogoče si imela stresen dan, se skregala s prijateljico in je bila na zmenku zato čudna energija.

Bodi torej pozorna, če morda nisi ti tisti razlog, da med vama ni takoj steklo. Na drugem zmenku se sprosti, uživaj in situacijo bo čisto drugačna.

Kako ga boš najbolje spoznala?

Pogovor na prvem zmenku je po navadi bolj površinski. Čimprej zaključita pogovor o najljubši seriji, začnita se pogovarjati o interesih, pa o tem, kje se vidita v prihodnosti.

Tako boš najlažje ugotovila, če sta za skupaj. Pazi tudi, da ne boš večino časa govorila le o sebi. Pomembno je, da si tudi ti dobra poslušalka, saj boš tako najlažje fanta dobro spoznala.

Po predlogi Jenne Birch prevedla in priredila Špela Gantar

Preberi še: 7 zmenkarskih težav, ki jih razumemo samo Slovenci